KRISTIANSAND: To uker før årets valg tok uvedkommende seg inn gjennom et vindu i hovedkvarteret til Demokratene i Kristian IVs gate. Forsvant gjorde kun én datamaskin, men den inneholdt til gjengjeld mye viktig informasjon.

– Det er en del sensitiv og viktig informasjon for oss på PC-en. Hvis det kommer i hendene på folk som ikke skulle hatt det, så er ikke det bra, sa Vidar Kleppe til fvn.no i september.

En mann (29) som tidligere er dømt for tyverier er nå satt under tiltale for å ha mottatt eller oppbevart maskinen som ble stjålet hos Demokratene, altså heleri. Politiet mener at han er ansvarlig for mye mer.

Tyveri av penger, lommebøker, mobiltelefon og kamera mener politiet at mannen kan settes i forbindelse med. Noen dager før forholdet i Kristian IVs gate, skal mannen angivelig ha tatt med seg med en Wheeler Cross-sykkel.

29-åringen er videre tiltalt for å ha truet en saksbehandler ved sosialkontoret i Kristiansand, besittelse av ni rivotril-tabletter og mopedkjøring uten førerkort. Saken skal opp for Kristiansand tingrett 14. januar.