LILLESAND: — Nå har de aller fleste fått strømmen tilbake, men det gjenstår dessverre ca 150 strømkunder nordover fra Moen i retning Birkeland, opplyser mediekontakt i Agder Energi, Realf Ottesen, til fvn.no like før klokken 22.30 mandag kveld.

Reperatører har jobbet i flere timer for å få strømmen koblet tilbake etter at flere områder i Lillesand ble rammet av to separate strømbrudd i kveld. I alt ble 4000 husstander rammet av kveldens strømbrudd.

Det var mens reperatørene holdt på å koble til strømmen etter første strømbrudd at en ny feil oppstod på nettet. Dette førte til strømbrudd i områdene Høvåg og Justøya.

To strømbrudd

— Dessverre har det oppstått en ny feil slik at nye områder har falt ut, opplyser Ottesen til fvn.no klokken 21.30. Den første feilen oppstod mandag kveld klokken 19.53 og rammet omkring 2000 kunder i Lillesand sentrum og østover. Enkelte husstander skal ha beholdt strømmen, men mistet tv-signalet.

— Ca 2000 nye husstander ble rammet av den andre feilen, så da er det ca 4000 som er blitt berørt totalt sett, opplyser Ottesen.

De aller fleste som mistet strømmen i området Lillesand sentrum og østover like før klokken 20 mandag kveld, skal ifølge Ottesen, ha fått tilbake strømmen omkring en halv time senere. Enkelte husstander som fvn.no har vært i kontakt med, har imidlertid vært uten strøm i flere timer.

- Har dere funnet årsaken til strømbruddene?

— Nei, vi har dessverre ikke funnet ut av årsaken. Vi har først og fremst konsentrert oss om å få strømmen tilbake til folk igjen.

- Når kan de siste husstandene forvente å få strømmen tilbake?

— Det tør jeg dessverre ikke love noe om, annet enn at vi står på for at de skal få strømmen tibake i løpet av kvelden og natten.

Foto: Morten Boswarva