Se video øverst i artikkelen fra overvåkningskamera på bussen.

KRISTIANSAND: Natt til lørdag for to uker siden skjedde omfattende hærverk og sjikanering av bussjåføren på bussen fra Hellemyr mot sentrum. Hendelsen ble filmet av overvåkningskamera, og politiet har identifisert og avhørt de to som regnes som «de verste bråkmakerne».

Begge er 16 år og er allerede godt kjent for politiet fra før.

— De har erkjent delvis det de er mistenkt for. Vi har jo ganske tungt bevis, det meste er filmet, sier politibetjent John Kjetil Støle ved forebyggende avsnitt i Agder politidistrikt.

Omfattende skader

En ungdomsgjeng som hadde vært på en «venners-venner-fest» kom på bussen og begynte å slåss seg imellom og ramponere bussen. Til slutt så sjåføren seg nødt til å stoppe på Vesterveien og varsle politiet. I tillegg til å urinere i søppelbøtten og ut gjennom bakdøren, utførte flere av de unge reisende hærverk. Nødhammere ble fjernet og et vindu ble knust. Det ble også knust flasker. Totalt skal det ha blitt utført skader for 20.000-25.000 kroner.

Den ene 16-åringen er mistenkt for å ha gjort skadeverk, spyttet på sjåføren og urinert i søppelbøtta. Det er også en av de to avhørte 16-åringene som skal ha tatt nødhammeren. Men hvem av de to som knuste ruta, blir de ikke enige om.

- Hva skjer med de to nå?

— Altfor lite. Begge er godt kjente fra før. De er godt inni systemet hva gjelder oppfølging. Men jeg tror ikke det skjer så mye. Han ene er allerede i fengsel for noe annet, svarer Støle.

- Har de vist anger for det de har gjort?

— Han ene har sagt seg villig til å erstatte skadene. De sier at de skjønner det er dumt. Men de kan ikke forklare hvorfor de gjorde det. Det er bare sånt de finner på der og da.

Flere vil bli irettesatt

Ifølge Støle er det flere i den jevnaldrende ungdomsgjengen som kommer til å høre fra politiet.

— Det er nok en del som har blitt dratt med litt, som vi forsøker å forklare at det er dumt, sier John Kjetil Støle.

Han tror ikke de to 16-åringene kommer til å få en spesiell reaksjon for hendelsen på Hellemyr-bussen, men sier at den vil ha betydning for opplegget de to ungdommene allerede er i gang med.