KRISTIANSAND / LILLESAND: – Vi gjør nødvendig etterforskning og samler tråder, men vi kan ikke si hva det fører fram til, sier fungerende etterforskningsleder ved Grimstad politistasjon, Leif Viken, til fvn.no.

Vitner fvn.no snakket med i går forteller at 27-åringen var omtåket og blodig etter at båten han førte havnet på kaia i Brekkestø. Han ble kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand, hvor han fortsatt er under behandling.

– Han er siktet for båttyveri og kjøringen, sier Viken, som ikke ønsker å utdype hva han legger i begrepet kjøringen. Det er rutinemessig tatt blodprøve av båtføreren, sier Viken.

Stjålet samme natt

Verken søket i vannet eller på land førte fram mot den andre personen som 27-åringen har fortalt at var om bord i båten. Han har heller ikke sagt navnet på personen som skal ha vært med i båten.

– Ingenting indikerer at flere var i vannet. Dersom det var det, burde han ha navngitt personen. Han kan ha flere motiver for å si at det var flere om bord, mener Viken.

Båten, en Buster XL, er eid av en Oslo-mann og ble stjålet fra Fevik natt til tirsdag. 27-åringen betegnes som lokal kjenning av politiet.