KRISTIANSAND: — Det er veldig synd at vi må permittere, men jeg ser jo at de ikke kan fortsette til alle reservene er spist opp. Da hadde det gått mot konkurs, og det er jo enda verre, sier klubbleder ved Bredalsholmen, Arild Murberg, til fvn.no.

I slutten av februar ble det levert ut permitteringsvarsel til samtlige 32 ansatte, noe som førte til at de ansatte sa seg villige til å jobbe firedagers uker, i håp om å unngå oppsigelser. I dag ble det klart at det ikke var nok.

— Fra 17. april går vi over til full uke for de som er igjen, sier Murberg.

Uklar fremtid for "Hestmanden"

Bredalsholmen har blant annet ansvaret for restaureringen av veteranskipene "Hestmanden" og "Kysten". Arbeidet med begge skipene har stoppet opp, og det er foreløpig uklart hvorvidt prosjektene blir fullført.

Like før jul ble det klart at det manglet 49 millioner kroner til å fullføre restaureringen av "Hestmanden". Det førte til at Bredalsholmen fikk sterk kritikk av Riksantikvaren, som truet med å stanse bevilgningene. Etter et møte i februar ble det klart at prosjektet likevel fikk penger.

— Riksantikvaren har bevilget 3,25 millioner kroner til arbeidet med Hestmanden. Styret i stiftelsen Hestmanden har foreløpig ikke blitt enige om hvordan de skal bruke disse pengene, sier Murberg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FRYKTER FLERE MÅ GÅ: Klubbleder ved Bredalsholmen, Arild Murberg, frykter at flere må permitteres. Torsdag fikk seks ansatte beskjed om at de mister jobben. Foto: Lars Hoen (arkiv). Foto: Lars Hoen (arkiv)

Trenger 49 millioner

Bredalsholmen utfører restaureringsarbeidet på oppdrag fra stiftelsen Hestmanden. Stiftelsesstyret må nå ta stilling til om verftet skal fortsette arbeidet.

— Fortsetter vi med full bemanning vil pengene være brukt opp i juni. Et alternativ vil være å jobbe med noen få håndverkere, sier Murberg.

Tilskudd fra Riksantikvaren er uansett ikke nok. For å sluttføre arbeidet med Hestmanden trengs det minst 49 millioner kroner. Demokratenens Vidar Kleppe har tatt til orde for at Fylkestinget får i stand en finansieringsplan, slik at arbeidet kan fullføres.

Saken skal ifølge Kleppe opp for Fylkestinget 28. april. Han føler seg trygg på at en redningspakke vil få bred støtte.

— Arbeidet må fullføres. Hvis vi ikke klarer dette vil det stå som en bauta på udyktighet, sier Kleppe, som tidligere har krevd at styret i Bredalsholmen trekker seg.

Frykter flere permitteringer

Daglig leder Odd Nordahl-Hansen har tidligere sagt at de er avhengige av ekstrabevilgninger fra sentralt hold.

— Vi håper at det skal komme noe i det reviderte statsbudsjettet, som skal opp til behandling i juni, sier Murberg, som frykter at flere vil bli permittert.

— Jeg føler meg ikke sikker på at ikke blir flere permitteringer. Det blir en del møteaktivitet fremover, og så får vi se hva som skjer, sier han.

Daglig leder Odd Nordahl-Hansen svarte ikke på fvn.nos henvendelser torsdag kveld.