AGDER/TELEMARK: — Nå er alt klar for åpning i helga. Vi har 25 centimeter natursnø, og har produsert mye snø de siste dagene. Det er gode forhold i bakken, sier Gunvor Ljosland ved Ljosland Skisenter.

Skisenteret åpner det nederste trekket med tilhørende traséer på lørdag. Trekket er 700 meter langt. I tillegg har Ljosland flere og utfordrende off-piste traséer, og håper å kunne åpne disse også i helga dersom det kommer nok snø.

Gunvor Ljosland tror mange vil pakke med seg ski eller brett og komme til Ljosland i helga.

— Vi har fått en del henvendelser på mail og telefon med spørsmål om når vi kommer til å åpne. Det er tydelig at mange er ivrige etter å få ski på beina, sier hun.

Sesongåpning på Gautefall

Også Gautefall Alpinsenter har sesongåpning på lørdag.

— Vi kommer til å åpne noe i helga. Hvor mye som blir åpent avhenger av hvor mye snø vi får produsert. Det som er helt sikkert er at Lillebjørnheisen og parken kommer til å være åpne, opplyser Bjørn Halvor Roalstad ved alpinsenteret.

Han håper i tillegg å kunne åpne stolheisen i helga.

Gautefall har 15 cm nysnø, og 35 cm snø i bakken.

Sirdal åpner flere trekk

Skisenteret i Sirdal har hatt ett skitrekk åpent siden november, Fidjeland skitrekk. Til helga åpner i tillegg Ådneram skitrekk med fjellheisen. På Fidjeland går hovedtrekket og barneheisen. Det vil si at totalt syv nedfarter vil være åpne i Sirdal i helga.

Anleggene melder om rundt 50 cm kunstsnø, i tillegg til 15-20 cm natursnø.

«Superweekend» på Hovden

Hovden Skisenter holder åpent daglig fra og med lørdag, og markerer dette med «Superweekend» .

Det som er åpent fra helga er hele løypa Mor Åse, Vestbakken 2, Tussebakken og Lille Tussen.

I alpinbakken er det en kunstsnøsåle på 35 cm med 15 cm nysnø på toppen.

To bakker åpne på Brokke

Brokke Alpinsenter har foreløpig to bakker åpne, hovedbakken og barnebakken. Alpinsenteret holder på å klargjøre den neste store bakken, og den kan mulig åpnes i helga.

— Det er litt usikkert om vi får bakken klar til helga. Halve bakken er klar til åpning nå, men det ligger fremdeles mengder med kunstnø på toppen som må tråkkes opp, forteller markedsansvarlig Jon David Junge.

Brokke har 20-30 cm snø i terrenget, og på toppen av alpinbakken er det 45 cm snø.

Familiebakken åpen på Bortelid

På Bortelid er familiebakken åpen i helga. Ifølge Ruden Bortelid håper skisenteret å kunne åpne det nye skibandet for barn neste helg.

I terrenget på Bortelid er det 12-13 cm meter snø, mens det er nærmere 50 cm i alpinbakken.

Eikerapen åpner ikke

Eikerapen Alpinsenter kommer ikke til å åpne i helga, men satser på å kunne åpne neste helg.

— Vi har latt snøkanonene gå for fullt de siste dagene, og har fått en fin såle på det meste av bakken. Det er meldt 40-45 cm snø i begynnelsen av uka som kommer, så da regner vi med forholdene blir bra til neste helg, sier Finn Olaf Hauge ved alpinsenteret.

De som ta med seg skiene eller brettet til fjells i helga bør være forberedt på kaldt vær og mye vind .