29. januar:

— Jeg kan bekrefte at det er blitt funnet et kvinnelik i sjøen utenfor Kalvøya, mer informasjon har jeg foreløpig ikke, opplyste operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Frank Solås, til fvn.no få timer etter likfunnet i Høvåg. 4. februar:

— Hun er lys i huden, lyder den sparsomme tilleggsopplysningen lensmann Kjetil Nygård i Lillesand kommer med til vår nettavis seks dager senere. Imidlertid har politiet kunnet sjekke ut at det ikke dreier seg om den savnede lillesandskvinnen Ann-Helen Karlsen. Kripos opplyser til fvn.no at syv kvinner på Agder fortsatt har status som savnet. Disse er meldt savnet helt fra 1934 frem til august i fjor. 5. februar:

Leder av kriminalteknisk avdeling ved Agder politidistrikt, Gunstein Kallhovd, opplyser at man har sjekket ut tre savnede kvinner mot likfunnet. Han stadfester at den døde verken er Savnede Belur Sardar fra Mjøndalen (savnet siden30. april i fjor), Dung Tran Larsen fra Bergen (savnet siden 20. juli i fjor) og altså Ann-Helen Karlsen fra Lillesand som ingen har sett i live siden 6. mars 2005).Han medgir at politiet fortsatt står på bar bakke.- Det mest sannsynlige er at liket har drevet med kyststrømmen sørvestover, lyder teorien fra forsker ved Havforskningsinstituttet, Svein Sundby, presenterer. Han mener den døde kan ha fulgt havstrømmene fra Telemark, eller helt fra Vestfold, Oslofjorden, Østfold og kanskje til og med fra Sverige. Sundby mener imidlertid det er lite sannsynlig at den døde kvinnen er kommet fra Danmark, på grunn av strømningene i Skagerrak. 11. februar:

Lensmann Kjetil Nygård bekrefter at han har fått i hende den foreløpige obduksjonsrapporten, men er sparsom med opplysninger om funnene:- Det eneste vi foreløpig går ut med er at det er en hvit kvinne, sier lensmannen. Lensmannen opplyser at hvis ikke søket i det nasjonale registeret for savnede fører frem, vil Kripos henvende seg både til Sverige og Danmark. 3. MARS:

Fortsatt ikke nærmere en løsning, men lensmannen forteller litt mer fra den foreløpige obduksjonsrapporten: Trolig hvit kvinne 25-50 år, 90-100 kg. Har ligget 1-3 måneder i sjøen. Dødsårsak ukjent, men vold utelukkes nærmest. Etter sjekk Mot savnet-registre tror ikke politiet at kvinnen er fra Skandinavia. 28. mars:

Intet nytt fra Kripos, beklager lensmann Nygård. Nå avventer Kripos svar etter henvendelser til land utenfor Skandinavia. ELLING SVELA OG VIDAR FLØDE