KRISTIANSAND: I klartekst ba hun den fungerende fylkessekretæren i Unge Høyre om å kutte ut politisk aksjon.

"Erik — en bønn jeg synes du driver med aksjonsvirksomhet - jeg synes ikke det er OK.", skrev Henriksen til Eric Shabaj.

Oppfordring Det var lørdag i forrige uke at Shabaj, som også sitter i styret i Unge Høyre Kristiansand, skrev på sin Facebook-profil at han oppfordret alle Unge Høyre-medlemmer til å fornye medlemskapet sitt for 2009. — Jeg skrev dette på Facebook fordi at det ble gjort et landsstyrevedtak i Unge Høyre i forrige uke om å få flest mulig nåværende medlemmer til å fornye sitt medlemskap, sier Shabaj til fvn.no.

Kari Henriksen, som er venn med Shabaj på nettsamfunnet, svarte med å kritisere den unge politikeren for å drive ufin politisk aksjon.

Det fikk Shabaj til å reagerer kraftig.

— Jeg synes dette er veldig rart med tanke på at hun har opprettet en profil på Facebook for å drive kampanje for seg selv og sitt eget parti. Da blir det rart at hun hakker på en kampanje som vi har, sier Eric Shabaj, til fvn.no.

"Facebook for dummies" Men så er det dette med å kjenne teknologien før man griper til stridsøka.

For når fvn.no konfronterer Kari Henriksen med hennes angrep på høyrepolitikeren, blir hun heller pinlig berørt.

— Jeg trodde Shabaj hadde trengt seg inn på "min" Facebook-side for å drive valgkamp for Høyre. Men i ettertid har jeg jo skjønt at også andres yttringer blir synlig på mitt område, humrer Henriksen.

Hun innrømmer at nettkunnskapene hennes er heller begrensede, og at Facebook er en ny arena for Ap-politikeren.

— Jeg beveger meg inn i nettverden på vaklende føtter, sier Henriksen, og beretter om nok en blemme:

— Etter å ha opprettet profilen min på Facebook, endret jeg min personlige status til "gift". Dette førte til flere kommentarer fra venner, og jeg måtte gå ut å understreke at jeg har vært gift i 35 år, ler Henriksen.

Les også: Kristiansandsordføreren sendte puppevideo til Facebook-venner

Tar det med godt humør Når Shabaj får høre Henriksens forklaring, synes han det hele bare blir komisk.

— Jeg tenker jeg "it makes sense", og opplever det ikke lenger som frekt slik jeg gjorde i starten. Jeg kunne ikke forstå hvordan en profilert Ap-kvinne kunne svare på en slik måte, men nå må jeg bare le, sier 18-åringen.

Samtidig synes Shabaj at Henriksen godt kunne ha svart ham da hun skjønte at hun hadde tabbet seg ut. Både Shabaj og Unge Høyre-leder i Vest-Agder, Benjamin Grønvold, sendte brev med krav om forklaring til Henriksen.

— Det opplever jeg som useriøst, og synes hun i det minste kunne beklage episoden, sier Shabaj.