KRISTIANSAND: — Forbrytelsen ble begått under særdeles skjerpende omstendigheter, særlig fordi volden ble utført uprovosert med særlig farlig redskap i hjemmet til NN, som er psykisk utviklingshemmet og sinnslidende, skriver førstestatsadvokat, Erik Erland Holmen, i tiltalebeslutningen.

Det var i midten av august i fjor at voldsmannen angrep kvinnen i en bolig på Grim like nord for Kristiansand sentrum. Ifølge tiltalen skal mannen ha slått den forsvarsløse kvinnen hardt gjentatte ganger i ansiktet med en planke som var nesten én meter lang. Mannen skal ha brukt kantsiden på planken slik at slagene rammet ekstra hardt. Kvinnen i slutten av 40-årene fikk brudd i nesen, kraftige hevelser i ansiktet, kutt i pannen, snittsår i overleppen og flere ødelagte tenner.

Skadene var så omfattende at kvinnen ble innlagt på Sørlandet sykehus Kristiansand med kraftige blødninger. Den psykisk utviklingshemmede kvinnen måtte gjennom store inngrep for å rette opp skader i hodet.

Kvinnen var innlagt ved sykehuset i fem dager, og sykdommen varte i mer enn tre uker, skriver Erland Holmen.

28-åringen er siktet etter straffelovens paragraf 229 II som handler om grov vold gjennomført med særlig farlig redskap.

— Det tas forbehold om at det vil bli lagt ned påstand om oppreisning til NN med inntil kr 100.000, skriver førstestatsadvokaten.

Dersom 28-åringen blir erklært utilregnelig i gjerningsøyeblikket, tar statsadvokaten forbehold om at det vil bli nedlagt påstand om dom på overføring til tvungent psykisk helsevern.

I tillegg til volden mot kvinnen, er mannen også tiltalt for flere narkotikaforhold. Disse sakene dreier seg om innførsel, kjøp, salg og misbruk av diverse narkotiske stoffer.

28-åringen sitter for tiden varetektsfengslet i Kristiansand fengsel.