KRISTIANSAND: Kriminalteknikere fra politiet undersøkte i dag huset som brant på Liankollen på Strømme søndag kveld. Etter å ha undersøkt branntomten i om lag en time kunne politiet konkludere med at brannen ikke hadde noen naturlig årsak.

— Brannen startet ved bruk av åpen ild, sier krimtekniker Gustav Engemyr til fvn.no.

Engemyr opplyser at brannen startet ved den ene ytterveggen på innsiden av en bod.

Andre gang

Ifølge etterforskningsleder Einar Skarpeid ved Randesund politistasjon er dette andre gang det brenner i huset på Liankollen. Sist gang var i september i fjor. Brannen startet da i dekk og puter som var stablet ved boligens inngangsparti.

Engemyr bekrefter at også den gangen ble brannen startet ved bruk av åpen ild.

— Men den konkrete brannårsaken fant vi ikke, sier Skarpeid til fvn.no.

Naboer fortalte til fvn.no i går at det har vært brann i huset til innvandrerfamilien tre ganger på et drøyt år. Ifølge Einar Skarpeid dreier det seg altså bare om to.

Etterlyser tips

Familien på to voksne og tre barn, som nettopp hadde pusset opp leiligheten, ble kjørt til sykehus i går kveld - uten alvorlige skader. Huset skal være totalt ødelagt innvendig.

Politiet har foreløpig ikke funnet den konkrete årsaken til brannen søndag kveld, og er interessert i tips fra publikum.

— Vi vil foreta avhør av naboen som oppdaget brannen, men vi ønsker kontakt med andre som kan ha sett eller hørt noe om hva som har skjedd, sier Skarpeid.

Ifølge Skarpeid ser politiet svært alvorlig på hendelsen.

— Det blir alltid en del spekulasjoner omkring slike hendelser, så vi håper på å få klarhet i hva som egentlig har skjedd, sier han.