KRISTIANSAND: I desember i fjor ble drosjesjåføren siktet for å ha voldtatt en 22 år gammel kvinne som han kjørte hjem fra Kristiansand sentrum sent på kvelden.

— Jeg tok henne på i sentrum, og hun ba meg kjøre henne til Vennesla. Da vi kom frem ga hun meg to hundre kroner og gikk ut av bilen. Jeg fortalte henne at hun hadde betalt veldig lite, hun sa noe tilbake, men jeg skjønte ikke hva. Jeg hadde flere turer som ventet, så jeg brukte ikke tid på å diskutere med henne, sier 37-åringen til fvn.no.

Den 22 år gamle kvinnen har i avhør forklart at voldtekten skjedde i 37-åringens drosje mellom Kristiansand og Vennesla. Etter at politiet hadde etterforsket saken i nesten et halvt år ble det besluttet å frafalle voldtektssiktelsen.

Les også: Voldtektssiktelse mot taxisjåfør henlagt

— Vi kan ikke si at det ikke har skjedd et straffbart forhold, men vi har ikke funnet det bevist, opplyste politiadvokat Ingrid Thorsen til fvn.no da det ble klart at saken var henlagt.

- En katastrofe

37-åringen sier til fvn.no at han gjennomførte to turer etter å ha kjørt 22-åringen. På vei gjennom Kristiansand sentrum ble han stoppet av politiet.

— De fortalte meg at jeg var anmeldt for voldtekt, og tok meg med til politistasjonen. Der ble jeg i tre dager, sier han.

37-åringen sier at siktelsen har vært svært belastende for ham selv, og ikke minst for familien hans.

— Jeg opplevde det som en katastrofe. Jeg har ikke fått sove om natten, og har hatt problemer med å spise. Jeg har fått problemer med kona, og ungene har hatt det vanskelig på skolen, sier han.

37-åringen ble fratatt kjøreseddelen samme dagen han ble siktet, men er nå tilbake på jobb.

— Hva har du gjort i denne perioden?

— Ingenting. Vært hjemme, sier han.

37-åringen er den andre sjåføren i Taxi Sør som har blitt anmeldt for voldtekt i løpet av de seneste årene. I oktober 2006 ble Ali Alimohammedi anmeldt av en passasjer, men politiet kom frem til at anmeldelsen var grunnløs. Kvinnen som anmeldte Alimohammedi ble senere dømt til seks måneders fengsel for falsk forklaring.

Les også: Dømt for falsk voldtektsanklage

Alimohammedi er i likhet med 37-åringen tilbake på jobb som drosjesjåfør i Taxi Sør. Daglig leder Jan Aage Sletten sier til fvn.no at det ikke har vært uproblematisk for dem å vende tilbake.

Les også: - Problematisk å komme tilbake til jobb

Anmelder kvinnen for falsk anklage

37-åringens advokat, Kjell Myrland, har varslet at hans klient vil anmelde kvinnen.

— Anmeldelsen er ferdig skrevet, og vil bli levert i løpet av kort tid, sier Myrland til fvn.no.

— Hvorfor har han ikke gjort det tidligere?

— Det vet jeg ikke, men det er for så vidt en naturlig konsekvens av henleggelsen, sier Myrland.

Han legger til at de også kommer til å kreve oppreisning for urettmessig straffeforfølgelse.

I forbindelse med henleggelsen opplyste politiet at de ikke fant noe grunnlag for å sikte kvinnen for falsk forklaring.

— Hennes forklaring har vært den samme hele veien, opplyste etterforskningsleder John Tomas Homme ved Vennesla lensmannskontor til fvn.no.

— Hvordan vil dere etterforske anmeldelsen som 37-åringen sier han vil levere?

— Det får vi drøfte med juristen når den tid kommer. På nåværende tidspunkt har jeg ingen kommentar til akkurat det, sier Homme.

Den 22 år gamle kvinnen ønsker ikke å kommentere henleggelsen av saken overfor fvn.no.

— Hun er informert om at saken er henlagt, og har en frist på tre uker til å påklage dette. Det har hun ikke gjort foreløpig, sier Homme.