KRISTIANSAND: Den 23 år gamle gutten fra Vågsbygd er tiltalt for ranet av Jokerbutikken i krysset Lumberveien-Vågsbygdveien 17. september i fjor klokka 22. Etter en halv time i retten sa han at han ikke følte seg helt i form. Han hadde behov for å trekke litt frisk luft. Men da tingrettsdommer Anne Gro Aanensen Kleven skulle fortsette straffesaken, dukket ikke tiltalte opp. Han hadde regelrett stukket av gårde.

Politiet var i hele går på leting etter 23-åringen.

TIlsto

Den andre tiltalte etter ranet, en 19 år gammel mann, erkjente i retten at han var den ene raneren som truet til seg over 7000 kroner ved å bruke en kniv.

Men han ville ikke fortelle hvem den andre raneren er. Denne personen hadde et dobbeltløpet hagelgevær med seg inn i butikken.

Han svarte benektende på spørsmål om det var den andre tiltalte som hadde vært med på ranet.

Tilfeldig treff

Da ransalarmen gikk den aktuelle kvelden, var det en politipatrulje på vei vestover i Hanneviktunellen. På toppen av Myrbakken traff de en varebil med et firmamerke. De la merke til en kortklippet fører og ba andre patruljer være oppmerksom på denne bilen. En god halvtime senere ble denne bilen stoppet på Mosby. Inne i bilen satt de to tiltalte.

19-åringen som frikjente sin kompis i går, fortalte at han hadde løpt vekk fra åstedet i narkorus og traff tilfeldig sin kamerat som da kom kjørende. Hvor den andre raneren med sort finlandshette og haglgevær hadde tatt veien, kunne 19-åringen ikke fortelle noe om.

På en finlandshette som 19-åringen brukte under ranet, skal det være funnet dna-spor etter begge de tiltalte.

Tiltalte drapstruet moren på ransdagen

Ransdagen ringte den 23 år gamle ranstiltalte til sin mor og ga beskjed om at hun ikke fikk lov å komme hjem i leiligheten deres.

— Kommer du, tar jeg med meg hagle og kommer ned på jobben og skyter deg, fortalte moren i retten i går.

Moren gikk likevel hjem om ettermiddagen ransdagen. Der fant hun den 19-år gamle kompisen til sønnen som senere tilsto ranet. Han lå da sovende i en seng. Moren fjernet alle eiendelene til sønnen og fikk en annen sønn til å frakte dette vekk. Blant gjenstandene som moren bar ut var et gevær.

Etter drapstrusselen har sønnen en periode hatt besøksforbud i forhold til sin mor.