MANDAL: Klokken 02.14 oppdaget fotpatruljen fra Mandalspolitiet en bil som trengte seg fram gjennom folkemylderet i byens gågate. Bilen nektet å stoppe da politiet viste tegn.

HAR DU TIPS I SAKEN? KONTAKT FVN.NO PÅ 800 81 300 ELLER MAIL.

— To politimenn viste tegn til bilen om å stoppe. Det gjorde den ikke og bilen kjørte på den ene politimannen. Han ble hengende fast på bilen ei god stund, forteller operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Kjørte flere hundre meter

Politimannen som havnet på panseret skal ha gjenkjent bilføreren som en 25-åring fra området rundt Mandal. Identiteten på passasjeren i bilen skal ikke være kjent.

Da lovens håndhever lå på bilpanseret skal bilføreren ha ruset opp og økt farten betraktelig. Bilen kjørte flere hundre meter i høy fart med politimannen på panseret.

— Politimannen ble liggende på panseret ei god stund. Da politimannen forsøkte å knuse ruta med batongen sin bråbremset bilen. Politimannen falt deretter av panseret og bilen stakk av, forteller Neset.

Ikke skadet

Det var like ved utestedet Jonas B. Gundersen i Store Elvegate bilen traff politimannen. Ferden fortsatte over torvet og inn i Torjusheigata før politimannen kom seg av bilen.

Politimannen ble ikke skadet i forbindelse med hendelsen. Agder-politiet ser svært alvorlig på hendelsen og er nå på utkikk etter bilføreren.

— Det er tatt ut siktelse på en person i form av en pågripelsesbeslutning, sier jourhavende jurist Hellek Rue ved Agder politidistrikt, til fvn.no søndag formiddag.

Erfaren politimann

Stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon hadde i natt en lengre samtale med politimannen som ble liggende på bilpanseret.

— Jeg hadde en lang samtale med han i natt etter hendelsen for å forsikre meg om at han har det bra på alle mulige måter. Det er en meget erfaren og sindig politimann som klarte dette på en veldig god måte. Det er en særdeles tøff hendelse, men han kom fra det uten synlige fysiske skader, sier Gabrielsen om den dramatiske hendelsen.

Gabrielsen sier at politimannens dyktighet trolig reddet ham fra å bli alvorlig skadet i natt.

— Det at han har er i svært god form og hadde kunnskap om hvordan skulle komme seg av bilen var svært viktig, forteller han.

Leter etter gjerningsmannen

Politiet i Mandal var søndag formiddag ute i de indre bygder for å se etter personen som mistenkes for å ha kjørt bilen. Foreløpig skal bilføreren ikke være pågrepet.

— Det var masse folk på byen, så det er flere aspekter i saken. Det alvorligste er selvfølgelig at politimannen kunne blitt alvorlig skadet. I den tilsynelatende ville ferden gjennom gågaten kunne det også bli skade på andre mennesker, sier Gabrielsen.

HAR DU TIPS I SAKEN?

KONTAKT FVN.NO PÅ 800 81 300 ELLER MAIL.