MONACO: – Vi sparer veldig mye på å bo i Monaco, men det var ikke bare på grunn av økonomien at vi flyttet hit, sier en sommerbrun og opplagt Thor Hushovd når Fædrelandsvennen treffer ham i hjembyen Monte Carlo. «»

Siden mars i år har Grimstad-syklisten, kona Susanne og to måneder gamle Isabel nytt utsikten fra en leilighet i 13. etasje i et av Monacos fasjonable strøk.

BILDESERIE: Se Hushovds nye liv i Monaco

Etter tre år i Sveits ville nordmannen ha bedre treningsfasiliteter, bedre sosialt miljø utenom syklingen og en mulighet til å sikre familien økonomisk.

– Det er selvfølgelig veldig viktig å kunne gjøre det. En sykkelkarriere er ikke lang, sier Hushovd.

Fædrelandsvennen treffer Hushovd på favorittkafeen, «le Not Bleu», på strandperlen Larvotto midt i Monte Carlo. Noen meter bak oss ligger Middelhavet innbydende, og ute på havet ligger cruisebåter og luksusyachter side om side.

Ved å slippe inntektsskatten vil Hushovd spare millioner. Selv om han også har bodd i Sveits, hvor skattesystemet også er meget gunstig, måtte han der ut med en viss sum i skatt til distriktet han bodde i hvert år, opplyser den sveitsiske ambassaden i Oslo.

– Når man kan flytte til et sted hvor man slipper å betale skatt av inntekten, er det ingen vits å legge skjul på at det er fornuftig. Men jeg har bodd i Frankrike og er kjent med et vanlig skattesystem også, sier Hushovd.

Som Fædrelandsvennen tidligere har skrevet, hadde Hushovd i Credit Agricole en årslønn på rundt sju millioner kroner. Grunnlønnen i Cervelo Test Team ligger noe lavere. Men dersom han gjør han det bra, vil inntekten trolig kunne bli betydelig høyere.

Selv vil han ikke kommentere summene rundt sin økonomi.

– Jeg vet hva jeg tjener og vet hva jeg har syklet inn, men det sier jeg ikke til noen, sier Hushovd.