KRISTIANSAND: — Det har vært et stort tyveri av påhengsmotorer fra Tømmerstø. Tyver har i hvert fall stjålet fem – seks store motorer, opplyser etterforskningsleder ved Randesund politistasjon, Jan Nesland, til fvn.no.

Krimteknikere på stedet

Nesland sier det kan være snakk om enda flere motorer.

— Krimteknikere er på stedet for å undersøke saken nå, forkarer han.

Ifølge Nesland er det mye som tyder på at tyverien har funnet sted i natt.

— Men det er vanskelig å vite ettersom det ikke blir oppdaget før båteier kommer til plassen, så muligheten er der jo for at det kan ha skjedd tidligere, sier Nesland.

Store motorer

I forrige uke ble det meldt om minst ni stjålne påhengsmotorer fra Hånesbukta, og minst like mange fra Holterona småbåthavn . De aller fleste påhengsmotorene var på over 100 hestekrefter.

— Det er nok snakk om motorer på over 100 hestekrefter tyveriet fra Tømmerstø også, forteller etterforskningslederen.

Politiet i Randesund har varslet de andre distriktene om at det pågår tyveri av påhengsmotorer i stor skala, men har ingen mistenkte og få spor i saken.

— Dersom noen har observert noe i de aktuelle områdene ser vi gjerne at de tar kontakt med oss på Randesund politistasjon, sier Nesland.

Varebil

Han mener det er sannsynlig at tyvene har brukt en varebil eller lignende for å frakte med seg påhengsmotorene.

— I tillegg er det jo snakk om tunge motorer så det må ha vært flere personer, eller så har de brukt en eller annen form for heiseanretning for å løfte de, sier han.