KRISTIANSAND: — Basert på tidligere praksis forventet vi at søknaden var behandlet, og på vei til oss. Vi hadde ingen grunn til å tro at apoteket ikke skulle bli godkjent. Vi var i god tro, sier Elisabeth Hunter, kommunikasjonsdirektør i Alliance apotek til NRK Sørlandet.

Apoteket åpnet 1.november i fjor uten tillatelse. Det likte ikke Statens legemiddelverk, som på sin side krever at et apotek søker om driftskonsesjon. Martin Bjerke, seksjonssjef i legemiddelverket, sier det er alvorlig at et apotek ikke følger regelverket.

— Det er en virksomhet som krever stor grad av nøyaktighet og at faglige kriterier følges, for at man skal være sikker på at arbeidet er forsvarlig, sier Bjerke.

Statens legemiddelverk kalte derfor tilbake konsesjonen til apotek-kjeden rett før jul i fjor. Alliance apotek i Kristiansand holdt likevel åpent.

— Vi har hatt løpende dialog med legemiddelverket, og det var aldri et tema å skulle stenge, sier Hunter til NRK Sørlandet.

Legemiddelverket godtok at apoteket holdt åpent mens alle søknader ble behandlet på nytt. I mellomtiden måtte Alliance apoteket betale bøter på 5000 kroner dagen. Apoteket har betalt dagbøter inntil tillatelsene kom i orden, rett før helga, nesten tre måneder etter at de åpnet.