KRISTIANSAND: — Det er så enormt mye større pågang i år enn det vi har opplevd tidligere. Vi merker det på alle måter, sier Siri Riise Jensen, avdelingsleder på ferie hos Berg-Hansen i Kristiansand. Hun representerer det største reisebyrået på privatmarkedet på Sørlandet.

  • Vi merker det både på charterreiser og i etterspørsel etter storbyferie. Det største markedet er charterreisen, forteller Riise. Hun tror økningen i ren charter kan være på ti prosent i forhold til i fjor.

Det mest populære reisemålene er i følge Riise Kanariøyene og Thailand, også Egypt er populært med bading og cruise på Nilen.

— Cruise på Nilen?

— Det er veldig populært. Det er ikke tradisjonelle cruisebåter, det er mindre båter tilpasset Nilen, understreker Riise.

Fulle avganger

— Vi merker økningen først og fremst på de fulle flyavgangene, noe som fører til at det er færre turer på tilbud, sier Riise.

Hun tror økningen i sydenferiene har sammenheng med god økonomi.

  • Det har først og fremt noe med økonomien å gjøre, at det er gode tider. Det er også stort fokus på reiser i alle medier, det er masse reisereportasjer og man blir fristet til å reise mer.

Den gode økonomien får også utslag i hvilken standard sørlendingene velger. De legger angivelig mer penger i reisen enn det som tidligere var vanlig.

  • De bor godt og ønsker seg mer komfort, blant annet høyere standard på hotellene, med basseng og liknende, forteller Grethe Tellefsen, selgerleder på Ticket Reisebyrå i Kristiansand.

Booker allerede inn julefeiren i Thailand

Sørlendingene bør kanskje allerede nå begynne å tenker på årets juleferie, i hvert fall hvis de vil feire jul i Thailand. Ticket Reisebyrå mottar allerede julebestillingene.

— Vi har allerede begynt å ta inn bestillinger til julereisene til Thailand, så de som vil til Thailand i jula bør sikre seg en plass før det er for sent, anbefaler Jensen.