KRISTIANSAND: Politiet sto i krysset mellom Østre Ringvei og Marviksveien på Lund fra klokken 7 til 9 onsdag morgen, og slo ned på forskjellige forséelser, deriblant manglende bilbeltebruk.

Storoffensiv på skoleveierTolv bilister ble tatt uten bilbelte.

— Jeg må si dette er omtrent som forventet, sier politibetjent Trond Sørensen, som sammen med tre kollegaer gjennomførte kontrollen.

Bortforklarer

Ingen barn var blant dem som var uten bilbelte. Blant de tolv var det ti bilførere og to passasjerer.

— Folk har ofte de samme forklaringene; de skal bare en kort tur fra a til b. Da er det mange som ikke gidder ta på bilbelte. Andre igjen sier de har glemt beltet, sier Sørensen.

Ventet på grønt

Kontrollstedet og tidspunktet var ikke tilfeldig valgt. Politiet ville se hvordan folk oppførte seg like ved Wilds Minne skole en tidlig morgen ved skolestart.

— Folk oppførte seg bra. Nå skal det sies at vi sto relativt synlig, det kan være grunnen til at det heller ikke mye å pirke på. Bilførerne stoppet for fotgjengerne, og fotgjengerne var flinke til å vente på grønn mann, sier Sørensen til fvn.no.

I tillegg til dem som ble stoppet uten bilbelte, var det tre som ble stoppet mens de snakket i mobil, og én som var på kjøretur uten gyldig førerkort.