ARENDAL: Den 15 år gamle jenta skal ha blitt holdt fast mens to av de siktede misbrukte henne seksuelt. I helgen forlot de siktede Fredrikstad, og reiste til Arendal. Der ble de pågrepet sammen med en tredjemann etter at politiet i Arendal fikk en pågripelsesbeslutning fra kollegene i Østfold.

Les også: Fire personer pågrepet etter plankevold

Ifølge politiet er tredjemann som ble pågrepet siktet i forbindelse med mishandling av et vitne i den nevnte voldtektssaken. Mishandlingen fant sted i Fredrikstad natt til lørdag.

Fjerdemann, vedkommende som slo ned politimannen i Arendal og som fortsatt er på frifot, er implisert i begge de to nevnte sakene.

— Men vi ser foreløpig ikke på ham som noen hovedmann. Det foreligger også en pågripelsesbeslutning på ham for diverse forhold hos oss, og på den andre siden av fjorden, opplyser fungerende politiavdelingssjef ved Fredrikstad politistasjon, Bjørn Holmefjord, til fvn.no.

- En kjempestygg sak

Han kan opplyse at de fire er utenlandske statsborgere i slutten av tenårene.

Politiet i Fredrikstad ser meget alvorlig på voldtekten.

— Det er en kjempestygg sak som vi nå jobber på spreng med å få full oversikt over. Selve voldtekten skal ha skjedd et sted i Fredrikstad natt til fredag. Den 15 år gamle jenta skal ha blitt hold fast mens to av de siktede misbrukte henne seksuelt, sier Holmefjord til Fredriksstad Blad.

Natt til lørdag eskalerte saken ytterligere. Da skal de tre mennene ha oppsøkte et vitne til gruppevoldtekten. Vedkommende skal ha blitt slått, sparket, rispet opp, og fått klar beskjed om ikke å gå til politiet.

Gjenkjent i Blødekjær

Det var i går ettermiddag at de tre ble gjenkjent i Blødekjær i Arendal. Politiet prøvde å pågripe dem, da den ene av mennene stakk fra stedet. En politimann fulgte etter, men mannen fikk tak i en planke og slo ham ned.

— Politimannen ble truffet i ansiktet, og fikk et kutt i hodet og skulderen ut av ledd, forteller etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen ved Arendal politistasjon til fvn.no.

Politiet har pågrepet fire personer i forbindelse med hendelsen.

— Han som er mistenkt for volden mot politimannen er fremdeles på frifot. Tre av dem som vi pågrep er pågrepet på grunn av påtalebeslutningen i Fredrikstad. Fjerdemann, en 17 år gammel gutt, pågrep vi ved Stølsviga på Hisøy litt senere på ettermiddagen. Han er ikke mistenkt for noe annet enn å kanskje ha hjulpet voldsmannen med å flykte, samt å være i besittelse av et falskt bankkort, sier Reiersølmoen.

Fortsetter jakten

Politiet i Arendal fortsetter jakten på voldsmannen i dag. De tre andre vil bli hentet av politiet i Fredrikstad.

— Vi håper å kunne få fremstilt de for varetektsfengsling i morgen, sier Bjørn Holmefjord.