Ifølge faren hans, som vil være anonym, våknet han, men klarte ikke å komme seg opp.

– Så husker han ingenting før han ble reddet. Hvor lang tid det gikk, vet han ikke, forteller faren, som har snakket med sønnen sin flere ganger etter den tragiske ulykken sist lørdag.

Sjåføren er for øvrig medeier i bussen som er en dobbeldekker. Den andre eieren bor også i Oltedal.

Sønnen ble i går overført fra Ullevål Universitetssykehus til Stavanger Universitetssjukehus (SUS).

– Han har kommet seg veldig etter behandlingen i trykkammer i Oslo, forklarer faren overfor Aftenbladet.

Les også: Forbyr aggregat på campen

Les også: Politiet starter vitneavhør

Les også: Venter på obduksjonsrapporten

Fattet ikke mistanke

Faren kan også fortelle at en person tok seg inn i bussen allerede ved 10-tiden lørdag formiddag – cirka fire og en halv time før alarmen gikk.

– Denne personen skulle hente ei jente som var i bussen. Han snakket med henne, men det gikk en stund før hun klarte å komme seg ut. Mannen følte at det var noe innestengt inne i bussen — tung luft, mer som sovelukt - og åpnet en luke i taket på bussen.

Men han fattet ikke mistanke om at noe var galt, påpeker faren og fortsetter:

Innredet soverom

– De fleste som var i bussen, lå oppe. Bakerst i bussen oppe, er det innredet soverom med plass til flere personer. Her ble det avdøde samboerparet funnet. Men også andre i reisefølget lå her. I all fall lå sju av de ti oppe, minst én av dem helt framme.

Sønnen min lå i sjåførkøya, bak førersetet, like ved der en stiger inn i bussen.

Faren opplyser videre at strømaggregatet var nesten nytt og ble plassert bak bussen, ute i det fri, da følget parkerte bussen i Kvinesdal.

Kortsluttet

– Men det begynte å regne, slik at aggregatet kortsluttet. De fikk strøm fra nabobussen en stund før noen flyttet aggregatet inn i bagasjerommet under bussen. Lukene på begge sider var åpne da de fikk gang på aggregatet igjen.

Så må noen i vanvare på et eller annet tidspunkt ha stengt igjen lukene, framholder faren.

Rutinerte

En annen lokal kilde som kjenner bussjåføren og flere av de andre festivaldeltakerne godt, understreker at dette er vante folk som ofte er på tur med bussen.

– Det er merkelig at lukene skulle være lukket. Hvordan i all verden kan det ha skjedd? Jeg kan ikke med min beste vilje tro at de i bussen ville ha lagt seg til for natta med aggregatet på og lukene lukket igjen. Dette er ikke til å forstå, sier han.