ARENDAL: 67-åringen fra Arendal ble kidnappet i sitt eget hjem av flere maskerte personer 19. mars. Han ble deretter lenket fast til et tre og slått med en stokk, og siden etterlatt ved Barbugåsjordet i Arendal.

Les også: Siktet for å ha skambanket 67-åring

Fem personer ble i etterkant tiltalt for å ha vært med på ugjerningen. Hovedmannen, en 36 år gammel mann fra Arendal, ble i Aust-Agder tingrett dømt til en lengre fengselsstraff, skriver Agderposten.

Politiadvokat Leif Aleksandersen, som var aktor i saken, la ned påstand om fengselsstraffer på mellom fem måneder og ett år for de fire andre. To av disse ble ifølge Agderposten idømt tre måneder ubetinget fengsel. I tillegg får de også en betydelig betinget straff.

Les også: Ber om fengsel for tortur

Tenåringer dømt til samfunnsstraff

To 18 år gamle menn ble av tingretten idømt samfunnsstraff. Ifølge Agderposten hevdet de to ungdommene i retten at 36-åringen hadde lurt dem med på kidnappingen og torturen av 67-åringen. Den ene av de to var sjåfør under ugjerningen, mens den andre hentet frem strykejernet som ble brukt til å torturere offeret.

Fagdommer i saken, Jan Atle Hansen, mente at begge to fortjente fengselstraff. Som begrunnelse peker fagdommeren blant annet på at 18-åringen som kjørte ikke på noe tidspunkt forsøkte å forhindre voldsbruken eller varsle politiet.

De to meddommerne var uenige, og viste til at den ene bare var sjåfør, mens den andre var den første som tilsto. Med to mot en stemme ble dermed de to 18-åringene dømt til samfunnsstraff.

67-åringen ble ifølge Agderposten først bundet til et tre og slått. Da han nektet å oppgi koden til nettbanken, ble 67-åringen kjørt til et privathus hvor han ble torturert med et glohett strykejern. Mannen ble tidlig om morgenen funnet på Barbugåsjordet, og måtte i ettertid tilbringe lang tid på sykehus på grunn av de omfattende skadene han var påført.