MANDAL: Torsdag formiddag ble havnefogd Stein Inge Dahn i Mandal oppringt om at en person romsterte om bord i havnevesenets båt, som ligger ved kai på Kallhammeren, skriver avisen Lindesnes.

Havnefogden rykket ut sammen med havnekonsulent Petter Thilesen, og de kom over en 31 år gammel mann fra Mandal som var i full sving med å lempe diverse utstyr på land fra havnevesenets båt. Dette, oppgav mannen, skulle være et oppdrag han hadde fått 500 kroner for å utføre, og så forsøkte han å stikke fra stedet.

Dahn mente det var en dårlig ide, ikke minst siden havnevesenets båt åpenbart var utsatt for betydelig hærverk, og det var all mulig grunn til å mistenke 31-åringen for å ha gjort det også. Blant annet var et av frontvinduene knust med et armeringsjern. Rattet var revet av og hydraulikkstyringen og det elektriske anlegget påført store skader, skriver avisen Lindesnes.

I det havnefogden tar tak i tyven, får han beskjed om at han har en pistol i et hylster under armen. Dette framsettes ikke som noen trussel, slike havnefogden opplever det, og etterhvert viser det seg å være en startpistol. Men den ligner veldig på et ordentlig skytevåpen.

Dahn holder imidlertid kontroll på mannen, inntil politiet kommer og innbringer ham.

— Det er skummelt at det går bevæpnede folk rundt sånn, sier Dahn til Lindesnes avis.

Skadene på båten utgjør flere tusen kroner, tror havnefogden.

31-åringen var åpenbart beruset da han ble pågrepet, og en ransakelse av huset førte til beslagleggelse av mindre mengder narkotika og ting og tang som kan være annet tyvegods.