KRISTIANSAND: Natt til søndag var det stort sett regnet som holdt brøytemannskapene i Kristiansand med selskap, og utover i morgentimene er det etterhvert blitt oppholdsvær og null grader.

Rolig natt for Viking — forventer trøkk utover dagen

Tilbyr gratis parkering i Kristiansand

Venneslas ukjente brøytehistorie

Varsler massiv lastebilkontroll hvis snøen kommer

Såpeglatte veier på Sørlandet

Stopper alle biler med sommerdekk

Trailere står fast

Traktorer og brøytebiler jobber over hele byen for å brøyte vekk den våte snøen etter gårsdagens snøfall. Mye har regnet bort, men det ligger fortsatt store snømasser som må ryddes bort.

— Jo, i det store og det hele synes jeg lørdagen gikk ganske greit. Noen små ting er det jo alltid, men det kan man aldri forutse, sa brøytesjef Odd Kristiansen i Kristiansand kommune til fvn.no i går kveld.

Da hadde han nettopp gått av vakt, nye mannskaper var satt inn i brøytingen og han mener å ha noenlunde kontroll over situasjonen.

— I Vågsbygd, på Flekkerøy og på Hellemyr har vi hatt problemer med at maskiner og utstyr har brutt sammen. En traktor, blant annet, måtte på verksted. Derfor har vi ikke kommet helt i mål der, sier Kristiansen.

I Kvadraturen er det en del biler som er etterlatt nedsnødd ved fortauskantene. Men Kristiansen mener det har vært langt værre før. Han håper så mange som mulig tar imot invitasjonen om å bruke p-husene gratis. Utover kvelden og natten kommer mannskapene til å fjerne snø fra Kvadraturen.

— Vi har en del etterydding, og vi jobber nå med å få rensket gang- og sykkelstier, sier Kristiansen.

Alt om været:

Følg snøværet på nettkamera

Værmeldingen følges nøye

Dobbelt så mye snø som i fjor

Normaltilstander på Sørlandet

Forberedt på nytt snøkaos

Varsler uvær i sør

Varsler halvmeter med snø til helgen

Bildeserier:

Lagde tidenes snømann

Se lesernes egne bilder av snøvære

Under diskuterer leserne årets snørydding: