KRISTIANSAND: Både Nettbuss Sør og Bussen Trafikkselskap i Kristiansand melder nå i morgentimene at de aller fleste bussene skal gå i dag.

— Vi kjører de aller fleste hovedrutene mellom Kristiansand, Arendal og Oslo. Det vil si Timeekspressen mellom Kristiansand og Arendal og Sørlandsekspressen, men vi operer med store forsinkelser, sier Dag Holien ved sentralen i Nettbuss Sør.

Bybusser innstilt

Han oppfordrer passasjerer til å oppsøke de mest sentrale holdeplassene og ikke bli stående i veikanten langs E18. Man må nemlig regne med lang ventetid og det er lurt å kle seg godt. Det er 8 busser som går kontinuerlig mellom Arendal og Kristiansand.

— Bussene kommer når de kommer. Av og til kommer det to rett etterhverandre og noen må vente i opp tli en time. Det eneste vi kan si er at bussene går og at de kommer tli slutt, sier han.

Nettbuss Sør har inntilt noen lokale ruter i Lillesand, Grimstad og Arendal. Bybussen i Lillesand og Grimstad går ikke i dag og i Arendal går den bare for halv maskin.

— I Arendal går lokalbussene i rute 1, 2 og 3. I Grimstad er busser til Homborsund og Reddeal innstilt, forteller Holien.

Innstilte nattbusser

Nettbuss Sør har foreløpig ikke gjort seg opp noen tanker om nattbussene. Men man tror i hvert fall at nattbussene natt til søndag vil gå som normalt.

— Det er litt tidlig å si, men hvis veiene er åpne er det ikke noe som skulle tyde på noe annet, sier Holien.

I Kristiansand har Bussen Trafikkselskap avlyst alle nattbusser denne helga.

— Vi er plaget av influensa og må bruke folk der de trengs mest. Dessuten er folk utslitte etter strabasiøse dager med mye vær, sier trafikksjef Oddvar Abrahamsen til NRK Sørlandet

Oslobussene går

Ifølge NRK er rute 19 Skaugo innstilt, Flekkerøy lokal kjøres ikke, og rute 35 Tveit kjører ikke opp til Brattvoll.

Også Bussen Trafikkselskap har store forsinkelser på deres busser.

Busser mot Oslo vil gå som normalt i hele dag. Som nevnt går Sørlandsekspressen som normalt, og det jgør også Konkurrenten.

Sjekk ut busselskapenes nettsider for å få en oppdatering på eventuelle innstillinger. Oversikt over busselskapene finner du her.