AGDER: — Vi må også ta værmeldingen for i morgen med i disse beregningene, sier informasjonsleder Ivar Jon Tunheim i Statens vegvesen Region sør til fvn.no.

Befaringen startet i ettermiddag i 15.30-tiden, og det jobbes nå også med å rydde veien på hele strekningen. Dette kan imidlertid ta litt tid.

— I utgangspunktet er det strekningen Kristiansand - Lillesand - Grimstad som befares, men det er også en tilsvarende prosess på gang på den siste biten opp til Arendal, sier Tunheim.

Omkjøringer? - Vi har også gått ut og stanset tungtrafikk på vei inn mot dette området, nå helt opp til Solum på E 18 i Telemark.

— Er det satt opp omkjøringsruter for reisende som må fram?

— Vi har valgt å ikke gå ut med noen anbefalinger til reisende, fordi småveiene i innlandet ikke er bygget for å ta den kapasiteten som E 18 normalt ville ha blitt belastet med, selv om været kanskje kan være noe lettere innover i landet, sier Tunheim.

- Alle evakuert Politiinspektør Magnus Andreassen bekrefter nå at alle personer som ønsket å evakueres, nå er fri på strekningen mellom Lillesand og Grimstad.

— Alle er evakuert som ønsket å bli evakuert. Det kan jeg bekrefte, sier Andreassen til fvn.no. Politiet har også hatt kontakt med alle de værfaste mellom Grimstad og Lillesand.

— Selv om mange har ventet lenge og er slitne, er alle personer kommet fra dette med helsa i behold, og det er vi glade for. Vi har full forståelse for at folk er trøtte etter dette, sier Andreassen.

VI HAR SAMLET ALLE SNØSAKENE:

Satt fast i 17 timer

Politimesteren: - Totalt kjøreforbud på E 18