Foto: Vidar Fløde

FROLAND: — Det kommer vind gjennom skogen og det er brennhett i grunnen slik at det blusser opp igjen, sier Fædrelandsvennens reporter på stedet, Vidar Fløde til fvn.no. I løpet av et blunk blusset brannen opp på fire plasser rundt Mykland sentrum i Froland.

Fædrelandsvennens reporter befinner seg i sektor 1 i Valle, som ligger ca 1 kilometer nordøst for Mykland sentrum. I flere døgn har brannvesenet, Sivilforsvaret og Heimevernet kjempet mot den kraftige brannfronten på stedet.60-70 mann fra Heimevernet har nå fått ansvaret for området. Per nå er brannområdene rundt Mykland sentrum i Froland delt inn i åtte sektorer, hvor brannen bekjempes på alle bauger og kanter.

Flere av mannskapene tar i bruk spader for å få bukt med flammene som blusser opp igjen i bakken.

Trær faller overende

— Det brenner ved røttene og mannskapet må være forsiktige, forteller Fædrelandsvennens reporter.

Brannen spiser opp røttene på trærne som har begynt å falle overende. Heimevernet har derfor nok å tenke på når de ferdes i ulendt terreng for å få slukket brannen. I Valle har brannen blant annet blusset opp på en åskam, og helikopterne kjører i skytteltrafikk for å få slukket brannen.

Lagleder på stedet, Ole Gunnar Sælas har all respekt for situasjonen mannskapet befinner seg i.

— Det er skumle greier dette her, sier Sælas til fvn.no.Mannskapet må arbeide raskt og må til stadighet forflytte seg.

Så langt har over 30.000 mål gått med i brannen som nå herjer på sin fjerde dag. Brannen er den største i Norge siden krigen.