KRISTIANSAND: — Det å bli utsatt for en overfallsvoldtekt, slik denne jenta ble, fører til at det som skjedde, kverner rundt og rundt i hodet hennes hele tiden. Det er det som er problemet. Hun gruer seg til å møte i retten som vitne, og ser fram til å bli ferdig med denne delen av saken. Men hennes problemer løses ikke i rettssalen. Problemene bærer hun fortsatt med seg, sier jentas bistandsadvokat, Svein Kr. Haanes til Fædrelandsvennen.

Torsdag morgen starter Kristiansand tingrett behandlingen av straffesaken mot 21-åringen som er tiltalt for overfallsvoldtekten. Selv nekter den tiltalte for å ha voldtatt jenta. Han mener at samleiet som fant sted var frivillig.

Den tiltalte ble sirklet inn i saken av politiet på bakgrunn av mobiltelefontrafikken som foregikk i området rundt det tidspunkt jenta ble voldtatt. Den tiltalte bor ikke langt unna stedet hvor den fornærmede kvinnen bor. Da den tiltalte møtte til avhør første gang hos politiet fortalte han ikke noe om den seksuelle kontakten han hadde hatt med jenta, og som han først fortalte om da han ble konfrontert med at politiet hadde DNA-treff. DNA-treffet ble gjort på bakgrunn av sædfunn politiets kriminalteknikere gjorde.

Det er ventet at straffesaken mot 21-åringen kommer til å gå for lukkede dører, men med pressen til stede.

Den fornærmede kvinnen skal forklare seg i retten, og den tiltalte må da trolig sitte bak fornærmede på tilhørerplass mens hun avgir forklaring.

**Les også:

Fengslet i fire nye uker

Voldtektssiktet nekter avhør

— Samleiet var frivilllig

Pågrepet etter tekniske funn

21-åring pågrepet etter overfallsvoldtekt**