LYNGDAL: Bileieren stod rimelig overrasket tilbake da han så sin Ford Mondeo forsvinne fra hjemmet i Lyngdal mandag ettermiddag. En potensiell bilkjøper var så interessert at han bare kjørte avgårde.

— Han sa at at han skulle kjøpe bil, og jeg var sammen med ham på en prøvetur. Da vi kom tilbake, ville han sjekke litt til. Plutselig hoppet han bare inn og kjørte avgårde, sier bileieren til fvn.no.

Villmannskjørte fra politiet

Eieren ringte umiddelbart politiet. Flere patruljer ble bedt om å holde utkikk etter den stjålne bilen.

— Vi fikk klokken 18.42 beskjed om at bilen var på vei østover på E 39, opplyser operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt.

Ved Mandal ble «bilkjøperen» observert kort tid etter klokken 19. Han kjørte imidlertid for vilt til at politiet våget å ta opp jakten.

— Han så at det stod en politibil og ventet på ham ved avkjørselen til Mandal sentrum. Politibilen kjørte etter ham, men da satte han opp en så stor fart at vi ble enige om å avbryte forfølgelsen, sier Neset til fvn.no.

Funnet igjen i Arendal

Bilen forsvant, men andre patruljer lenger øst fikk beskjed om å være oppmerksomme. Like før midnatt ble bilen funnet på en parkeringsplass ved Songe torv i Arendal.

- Vi har pågrepet en 17 år gammel gutt, som har erkjent forholdet, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Øystein Vellesen, til fvn.no tidlig tirsdag.

Den 17 år gamle arendalitten bor på en barnevernsinstitusjon, og ble funnet der klokka 00.55 natt til tirsdag. Han er ikke satt i varetekt.

— Han er hos dem som til vanlig har omsorgen for ham, sier Vellesen, som ikke ønsker å spekulere i hvilken form for reaksjon gutten kan få etter biltyveriet.

— Det blir en form for reaksjon, det er det ingen tvil om, sier Vellesen.

Saken vil også etterforskes videre tirsdag, får fvn.no opplyst av operasjonsleder.

Den stjålne bilen skal ha vært i fin stand da den ble funnet.

Bilen har vært annonsert til salgs på internett siden forrige uke. Tyven tok kontakt med bileieren via en mobiltelefon. Dette nummeret har politiet fått overlevert.

- Ikke sett ham før

  • Han har ikke brukt vold. Det var snakk om et lite øyeblikk hvor mannen lurte seg til å stikke avgårde med bilen, sier operasjonsleder Neset.

Etter det fvn.no får opplyst, skal mannen ha sagt til bileieren at han var fra Kristiansand.

— Han sa navnet, men jeg hadde aldri sett ham før, sier bileieren.