KRISTIANSAND: Et arbeidsutvalg ledet av KrFs nestleder Dagrun Eriksen har foreslått å fjerne bekjennelsesparagrafen i KrF. Paragrafen slår fast at de som har tillitsverv i partiet «må være bekjennende kristne og være enige i partiets grunnsyn».

Det har satt sinnene i kok blant KrF-veteraner, spesielt på Sørlandet, og det er startet en underskriftskampanje for å beholde paragrafen.

— Jeg er klar over at jeg er et brysomt medlem. Men blir en ikke hørt, må en gjøre seg gjeldene på andre måter. Dette gjelder livet til KrF, sier KrF-veteran Sigbjørn Horverak i dagens Fædrelandsvennen. Horverak var med på å starte underskriftskampanjen.

Men det er ikke bare eldre medlemmer som er skeptiske til å fjerne paragrafen. I en pressemelding fra Vest-Agder KrFU fremholdes det at også de støtter underskriftskampanjen.

— Selv om det er KrF-veteranene som har vært fremme i media betyr ikke det at dette er den eneste generasjonen som står bak aksjonen. Vi ønsker derfor å fremheve at vi er en gjeng ivrige KrFUere som er med på initiativet, skriver Hilde Marie Grandalen i Vest-Agder KrFU i en pressemelding.

De påpeker at selv om kampanjen har blitt beskrevet som «de hvithåredes kamp», så er det langt i fra tilfelle.

— Fylkesstyret i Vest-Agder KrFU og lokallaget i Kristiansand KrFU stiller seg enstemmig bak kampanjen. Vi møter bred støtte blant KrFUere da særlig på Sør-Vestlandet, og flertallet i fylkesstyrene i Rogaland KrFU og Hordaland KrFU ønsker å beholde paragrafen, står det i pressemeldingen, som avsluttes med:

— Dette er ikke «de hvithåredes kamp.»