SETESDAL: Salvesen ble foreholdt et trusselbrev som Arne Skare hadde fått, hvor det var henvist til et bibelsted.

**Les også:

Presten vedgår dumhet og naivitet**

— Nei, Mal 3 må vel være noen som mener Matteus, vil jeg tro, og som har skrevet noe feil, sa Salvesen da han ble spurt av førstelagmannen om Mal 3. – Da får du bla videre da, til neste side, ba rettens administrator.

— Uff. Nå ser jeg jo det! Malaki, utbrøt Salvesen, som nå er sogneprest i Tveit.

– Det var en tabbe, sa presten til meget stor munterhet i rettslokalet på Hovden.

I dette bibelstedet er det anført at «de ugudelige skal brennes som halm».

— Ut fra din kjennskap til befolkningen i Valle, kan du tenke deg hvem som kan ha sendt dette brevet til Skare? Dette spørsmålet reiste førstelagmann Dag Bugge Nordèn.

- Jeg tror ikke jeg kjenner noen av mine gamle sognebarn i Valle som kan ha funnet på å skrive dette. Forresten, de som i tilfelle kan ha skrevet dette, de er døde, sa Salvesen.

Han ble også foreholdt at sogneprest Skare skal ha hatt en samtale med ham i april i fjor hvor flere temaer ble drøftet. Skare har skrevet et notat om denne samtalen etter at den var gjennomført.

– Nei, det Skare skriver er ikke riktig. Ikke noe av det han skriver vi har snakket om medfører riktighet. Det eneste vi snakket om da jeg ringte ham var om vi kunne ha gjenglemt et par med telemarkski i presteboligen i Valle som tilhørte sønnen min, og som vi ikke kunne finne igjen, fortalte Salvesen.

Organisten i Valle, Torhild Kråkenes, fortalte i retten i dag at samarbeidet med Arne Skare gikk veldig fint det første halvåret. Etter hvert kom det av og til avlysninger av tilstelninger og arrangementer.

– Det var veldig mye bra med Arne. Men noen lurte på hvorfor han avlyste en Gudstjeneste fordi bilen ikke ville starte. Foreldre og konfirmanter mente også at undervisningen ble litt annerledes, og at det ofte kom avlysninger av møter med konfirmantene i siste liten.

Organist Kråkenes syntes at det som har skjedd etter at Skare ble siktet har vært vanskelig for menigheten.

– Etter å ha hørt hva Arne sa i tingretten om Theis Salvesen mener jeg han har mistet all troverdighet. Det var trist å høre det han sa om Theis, fortalte organisten, som berømmet de kirkeansatte og menigheten som har hatt en vanskelig tid.