— Vi fikk en melding ti over ni lørdag 3. mars om å være på utkikk etter en bil, sier operasjonsleder Frank Solås, i Agder politidistrikt.

Lørdag ettermiddag ble Pham pågrepet av væpnet politi på E-18 i Larvik. I bagasjerommet lå liket av Mohamed Assain (31). Turen startet i Sandnes lørdag morgen. Sannsynligvis har Pham kjørt gjennom Agder lørdag formiddag med den spesielle lasten.

— Det er trolig at han har kjørt gjennom her. Alle vitner som har sett noe interessant kan henvende seg til oss, sier Solås.

Bilen politiet i Kristiansand fikk melding om å holde utkikk etter er en sølvgrå Volvo fra utleiefirmaet Hertz i Tønsberg. Etter meldingen tikket inn lørdag, rykket de ut.

— Vi hadde flere observasjonsposter langs de mest aktuelle veiene.

— Hvilke veier da?

— Vi har ikke en logg på hvor vi stod, eller hvor mange vi var ute. Men det var langs de mest aktuelle veiene, fortsetter operasjonslederen.

Agderpolitiet så ingenting til den siktede. Har du sett noe du mener kan være til hjelp for politiet, kan du ringe 02800. Den drapssiktede skal ha forklart seg om liket i bilen i avhør hos politiet i går, og ble varetektfengslet. Tre andre menn på 26, 31 og 37 år er siktet for medvirkning til forsettelig drap.