AGDER: — Nå har vi nådd fire millioner, sier Per Michael Danielsen, strålende fornøyd. Han er nestleder og kasserer i stiftelsen SSA i våre hjerter, en av flere initiativtakere for aksjonen.

Sørlandet sykehus har det desidert eldste mammografiutstyret i landet. Kvinner blir derfor kalt tilbake fordi bildekvaliteten er for dårlig. For å skaffe til veie nytt utstyr trengs syv og en halv million kroner.

— Vi hadde håpet å nå fire millioner kroner før nyttår. Men at vi klarer det allerede lille julaften er jo strålende, sier Danielsen.

Aksjonen har pågått i snaut to måneder. Og responsen har ikke latt vente på seg. Det er mange, som i følge Danielsen, fortjener en takk.

— Vi har fått støtte fra 10 av kommunene i Aust- og Vest-Agder. Og jeg vil gjerne få trekke frem sanitetskvinnene på Sørlandet. De har gjort en fantastisk innsats. De har samlet inn, og stått på, sier aksjonens fornøyde kasserer.

Nytt år – nye budsjetter

På nyåret håper aksjonen å få inn resten av beløpet som skal til for å bytte ut de analoge mammografiapparatene med digitale.

— Nå rett før nyttår har mange kommuner og bedrifter brukt opp budsjettet. På nyåret vil vi henvende oss til de kommunene som ennå ikke har bidratt med penger,sier Danielsen. Flekkefjord har gått foran som et godt eksempel ved å gi 20 kroner per innbygger.

-Vi vil jo gjerne at flere skal følge det eksempelet, sier Danielsen optimistisk.