GARDERMOEN: I går kveld skulle nesten 360 nordmenn forlate norsk vinterkulde og snø til fordel for sol og varme i Phuket i Thailand. Nordmennene venter fortsatt på at flyet skal ta av.

Foto: Lars Langeland.

— Vi skulle ta flyet klokka ti i går kveld og gikk om bord i flyet. Der ble vi sittende i fire timer før vi ble kastet av og stuet inn på et hotell, forteller Lars Langeland fra Kristiansand.Langeland har kjøpt billett hos Ving, men også andre operatører har seter på flyet fra selskapet Thomas Cook.

Kan bli ytterligere forsinket

I dag tidlig ble nordmennene bedt om å møte på Gardermoen klokka 11. Ved 15.30-tiden er det fortsatt svært usikkert om flyet, som er fra selskapet Thomas Cook, kan ta av i dag. Årsaken til forsinkelsen er ising i motoren og flymannskap som er nødt til å sove.

— Det er problemer med motoren på grunn av is. Vi har fått beskjed om at mekanikere jobber på flyet, sier Langeland.

En gruppe sørlendinger, rundt ti personer, som hadde bestilt en-ukerstur til Thailand har bestemt seg for å droppe turen og har dratt hjem.

Is i flymotoren

Passasjerene satt i ettermiddag inne på utenlandsavdelingen på Gardermoen, men har fått beskjed om at de må gå ut i den ordinære avgangshallen.

Ving bekrefter at passasjerene venter på avreise.

— Flyet skulle ha tatt av klokka 21.55 i går, men på grunn av de-icing og is i motoren gikk crewet ut på tid og nytt crew var ikke tilgjengelig, sier salgsdirektør i Ving, Christian Grønli, til fvn.no.

Mekanikere jobber på flyet

I hele dag har mekanikere jobbet for å ordne feilene på flyet, men det er fortsatt høyst uklart om turistene kommer seg til Thailand i dag.

— Jeg tør ikke å gi noe anslag, vi venter fortsatt på informasjon fra flyselskapet, sier Grønli.

Langeland og de andre passasjerene kritiserer dårlig informasjon.

— Vi har ikke fått informasjon om noe og folkene i skranken har ingen informasjon, sier Langeland.

Rundt 300 nordmenn på vei hjem fra Thailand venter på flyplassen i Phuket. Nordmennene skulle reist med flyet som nå står på Gardermoen.

Det er rundt 20 minusgrader på Gardermoen nå.