KRISTIANSAND: Kjøringen fant sted lørdag 11. september i år klokka kvart over ett om natta. Det var to passasjerer i bilen, deriblant samboeren til kvinnen. Hun hadde nettopp kranglet med samboeren, og ville raskt hjem. Ifølge dommen trykket hun for hardt på gasspedalen, og så aldri på speedometeret.

Retten har lagt vekt på at kvinnen, etter å ha fått førerkort i fjor, ble tatt 14. november samme år, etter å ha kjørt i 76 kilometer i timen i en 50-sone. Da fikk hun 8.000 kroner i bot, og mistet førerkortet i tre måneder. Ny førerprøve ble tatt, og kvinnen fikk nytt førerkort 5. mai i år. Fire måneder senere røk altså «lappen» for andre gang.

Kristiansand tingrett, som bestod av tingrettsdommer Monica Haugedal, samt meddommerne Grethe Furnes Vaboen og Jan Erling Tobiassen, konstaterer at det normalt skal gis ubetinget fengselsstraff når hastighetsoverskridelsen er over 90 kilometer i en 50-sone.

Retten har under sterk tvil kommet til at det kan reageres med samfunnstraff, selv om fartsovertgredelsen ligger i grenseområdet mellom betinget og ubetinget fengsel. Avgjørende for retten har vært personlige forhold hos den tiltalte kvinnen, som blant annet ble bekreftet i retten av kvinnens fastlege.

I tillegg til straffen på 40 timer samfunnstjeneste, mister kvinnen førerretten i to år.

Straffeutmålingen fra rettens side er i samsvar med påstanden fra aktor, politiadvokat Eirik Ramsland.

Tiltaltes forsvarer var advokat Richard Lippens.