KRISTIANSAND: — Jeg ble informert av Arendals ordfører Toril Rolstad-Larsen i et møte mandag. Jeg skulle undertegnet en dataavtale i dag, men har utsatt det inntil jeg får oversikt over hva som er sant i denne saken, sa Jan-Roger Olsen til Fædrelandsvennen i går.

Beskyldningene er rettet mot avdelingsleder for Prehospitale tjenester ved Sørlandet sykehus, Tor Laukvik.

— Jeg har opplysninger om at det er kompanjonger av Laukvik som eier eiendommen der AMK har flyttet inn. Bygget er allerede alt for lite for virksomheten, og det er plassert fullstendig i ingenmannsland, sa Rolstad-Larsen til Fædrelandsvennen midt på dagen i går. Hun fikk full støtte fra de Ruiter, som sammen med ordføreren ventet på å møte statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen på Sørlandet sykehus Arendal, og han la til:

- Dette er en helt utrolig sak. Her må alle kort på bordet, og vi kommer til å forlange at AMK skal flyttes tilbake til Arendal.

- Hva tenker du som ordfører om disse påstandene?

— Da tenker jeg med engang at det er det grunnen til at AMK ble tvangsflyttet til Lillesand, fordi det ikke finnes en annen argumentasjon for å flytte. Hvis Laukvik er en del av de som eier bygget, så har han egeninteresse av å flytte det til Lillesand, sier Rolstad-Larsen.

Fædrelandsvennen brukte tre minutter på å sjekke styreprotokollen fra Sørlandet sykehus 27. mai i år, da vedtaket om AMK ble gjort. Der går det fram at det Lillesand kommune som eier bygget – ikke Laukviks kompanjonger.

Tor Laukvik sier dette:

- Jeg har naturlig nok ikke noen eierinteresser verken gjennom kolleger, venner eller familie i dette bygget.

- Hvordan reagerer du på påstandene fra Rolstad-Larsen og De Ruiter?

— Jeg stiller meg uforstående til det. Ellers har jeg ingen kommentar.

Fædrelandsvennen konfronterte i går kveld Freddy de Ruiter med fakta om at Lillesand kommune eier eiendommen:

— Jeg kjenner ikke til noe om den eiendommen. Det som er tydelig er at det er såpass mange påstander ute som tilsier at dette må ettergås.

- Hvorfor har du ikke sjekket påstandene før du gikk videre med dem til sykehusdirektør Olsen og til Fædrelandsvennen?

- Det er ikke min oppgave å være detektiv, det er min oppgave å få fram nye opplysninger!

- Hvordan tror du Laukvik oppfatter påstandene?

— Det har jeg ikke noen formening om, AMK må flyttes tilbake til Arendal, det er det eneste som er viktig her.

- Du brukte Laukviks påståtte dobbeltrolle som argument for en full gjennomgang av hele sakskomplekset?

— Vi må få undersøkt om det er noen som har litt for mange hatter på seg, vi må få en gjennomgang av hele sakskomplekset. Det er heldigvis sykehusledelsen helt enig i. Jeg har ikke beskyldt noen for noe!

Toril Rolstad-Larsen svarer slik når Fædrelandsvennen konfronterer henne:

— Det er fint å finne ut av. Laukvik har fått permisjon fra sin stilling som AMK-sjef for å jobbe for et firma som har utarbeidet et dataprogram som AMK og sykehuset skal bruke. Dette firmaet holder til i samme lokaler som AMK i Lillesand. Det er påfallende. Har han flyttet hele AMK dit på grunn av sin egen jobbsituasjon? spør Arendals ordfører.

- Hva synes du denne saken sier om saklighetsnivået til deg og de Ruiter i kampen for å få flyttet AMK tilbake til Arendal?

— Det kan du sette spørsmålstegn ved. Sier Rolstad-Larsen.

I dagens papirutgave, og i en tidligere versjon av denne nettsaken, kom vi i skade for å skrive at Freddy de Ruiter deltok i det omtalt møtet med sykehusdirektør Olsen og Torill Rolstad-Larsen. Vi beklager feilen. Red.

FOTO: TOR ERIK SCHRØDER Foto: Tor Erik Schrøder