KRISTIANSAND: — Nei, svarte mannen på spørsmål fra tingrettsdommer Monica Haugedal om han erkjenner straffskyld på noen av tiltalepunktene.

Det var 3. desember i fjor at den 30 år gamle ungdomslederen fra Hægeland omkom da han og en venn var på vei til korøvelse på Evje. Statsadvokaten mener Olsen omkom da han ble truffet av en semihenger som kom over i hans kjørefelt.

Ifølge tiltalen skal ikke sjåføren ha vært aktsom nok på vinterføret og uten nødvendig dekkutrustning. Han hadde derfor, ifølge statsadvokatene i Agder, ikke godt nok veigrep på semihengeren.

Han hadde vært på Tonstad i Sirdal for å levere tørrsement, og var på vei tilbake til Kristiansand med tom henger. Under sin forklaring sa tiltalte at han mener føreforholdene var gode på riksvei 9 da ulykken inntraff.

— Det var bar asfalt og det jeg vil definere som godt vinterføre, sa mannen.

Aktor Eirik Ramsland konfronterte da tiltalte med at han i tidligere avhør har sagt at det var sleipt føre på ulykkesstedet.

— Når det nå har gått et år har jeg hatt tid til å tenke situasjonen. Jeg er mer og mer sikker på meg selv at det var greie kjøreforhold. Jeg går derfor tilbake på det jeg har sagt tidligere, sa mannen i retten.

23-åringen fra Tysvær hadde med seg en sjåførlærling i bilen på turen til Sørlandet. I retten forklarte han at de to hadde snakket mye om kjøreforhold, risiko og aktsomhet i trafikken. Han skal ha gitt læringen innspill på hvordan man gjør vurderinger som yrkessjåfør og hvordan man tilpasser kjøringen til forholdene.

Like før ulykken hevdet 23-åringen at han gjennomførte nødbrems fra 90 km/t for å sjekke veigrepet.

Han hevdet også at han hadde gått over kjøretøyet i dagene før ulykken, og at vogntoget skal ha vært i meget god teknisk stand.

Det er satt av to dager til rettsaken. I morgen skal retten på åstedsbefaring ved ulykkesstedet ved Kile.