KRISTIANSAND: Lørdag 2. juli i fjor kjørte 29-åringen i land fra danskeferja Fjord Cat med totalt 5,5 kilo amfetamin i bilen.

Ved fergeterminalen i Kristiansand ble mannen stanset av tollere, som fant narkotikaen i 12 vakuumpakker i bensintanken.

Ville samarbeide

Beslaget var det nest største amfetaminbeslaget Tollvesenet i Kristiansand gjorde i fjor.

I avhør erkjente serberen umiddelbart straffskyld, og valgte å samarbeide med politiet for å avdekke mottakerleddet i Oslo.

I Kristiansand tingrett forklarte mannen at han noen uker i forveien hadde reist til Amsterdam på jakt etter arbeid. Der kom han tilfeldigvis i kontakt med en albansk person som tilbød ham 1000 Euro, altså nesten 9000 kroner, for å frakte narkotika til Norge og Oslo.

Prøvereise

Han skulle også få 300 Euro til å dekke reisekostnader.

Serberen foretok først en «prøvereise» til Norge via Sverige uten narkotika. Men på grunn av streng grensekontroll i Sverige, valgte han heller å reise via Hirtshals og Kristiansand da han skulle smugle amfetaminen til Oslo.

Etterforskningen mot mottakerleddet ble aldri gjennomført på grunn av ressurssituasjonen i Oslo politidistrikt, ifølge dommen.

Narkotikaen var gjemt i 12 vakuumpakker i bensintanken. Foto: Tollvesenet

Strafferabatt

29-åringen fikk likevel strafferabatt fordi han ville samarbeide. Også hans tilståelse ble formildende.

Straffenivået på innførsel av en slik mengde amfetamin ligger vanligvis på fengsel i underkant av seks år.

I Kristiansand tingrett ble mannen dømt til fengsel i tre år og ti måneder, noe som er en strafferabatt på om lag 30 prosent.