FLEKKEFJORD: Bilen som etterlyses kjørte ut av Fosselandstunellen i Flekkefjord klokka 05.42 mandag morgen, opplyser politiet.

– Det er en bil som var vei på vei vestover. Politiet ønsker å komme i kontakt med fører eller passasjerer i denne bilen for å sjekke om de gjorde noen observasjoner av russebilen, sier politifaglig etterforskningsleder ved Flekkefjord og Kvinesdal politistasjon, Tove Glendrange, til Fædrelandsvennen.

Ifølge politiet passerte bilen Flekkefjord klokka 05.47. Den beskrives som en rød personbil/SUV med sorte takrails og hvite registreringsskilt.

Russebilen som kjørte ut var på vei østover langs E 39, det vil si i motsatt retning av bilen som nå etterlyses. Politiet ble varslet om ulykken rundt klokka 6 mandag morgen.

Det var fem personer i russebilen da den havnet i vannet. Tre av dem ble sendt til sykehus med luftambulanse. To ble kjørt til sykehuset i Flekkefjord og deretter sendt videre til Kristiansand.

Sjåføren av russebilen er siktet for uaktsom kjøring. Ifølge politiet fikk vedkommende status som siktet fordi det ble tatt blodprøve og beslag i eiendeler.

– Det er for tidlig å si om det har vært noe rus involvert, det vil en blodprøve avdekke, sa Glendrange til Fædrelandsvennen tirsdag.

Russebilen var på vei østover da den kjørte av veien vest for Fosselandstunnelen. Politiet etterlyser nå en bil som kjørte motsatt vei på E 39 i samme tidsrom. Foto: Jacob J. Buchard