Det blir grått og atter grått vær til langt ut i neste uke. Torsdag og fredag blir det imidlertid sol og høye temperaturer langs kysten. Dette er Auglandsbukta onsdag ettermiddag. Foto: Anne Smith Lorentz

— Torsdag og fredag blir de beste dagene værmessig. Det blir behagelige temperaturer, ikke høysommer, men 13-16 grader. I noen områder kan det ligge et hakk høyere, sier statsmeteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt.

Onsdag blir det regn, men torsdag lysner det til med opphold og til dels pent vær. Også fredagen blir bra.

Skyer til fredag

— Fredag blir det fortsatt opphold og til dels ganske bra vær. Det blir heller ikke så mye vind disse dagene, sier Mentzoni.

I løpet av fredagen skyer det til, og langtidsvarselet ser grått ut.

— Lørdag blir det enkelte regnbyger, som kanskje vil lette ut på kvelden. Men så kommer det inn en ny front fra vest, og det blir en våt søndag, sier statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, Aurora Stenmark.

Mye regn

Fronten beveger seg sakte, og det ser ut som den blir liggende over Agder. Hovedtyngden av regn kommer søndag, men det vil fortsette å være grått utover neste uke.

— Det kan komme en del regn mandag også. Og så ser det ut til at det kan komme en ny front igjen tirsdag og onsdag med nye perioder med regn, sier Stenmark.

Det er et lavtrykk som ligger litt vest med fronter som beveger seg fram og tilbake over landsdelen som gir dette været. Det er dessverre lite sol i vente.

— Ikke sol, heller vind. Mandag og tirsdag kan det blåse skikkelig på kysten, fra stiv til sterk kuling. Da blir det ganske ruskete med vind og regn.

Temperaturen vil holde seg over ti grader langs kysten.