— Det hører til sjeldenheten at slike boligområder blir tilgjengelige, dette er utvilsomt unikt, sier Annette Reme Mikkelsen.

Hun er styremedlem i selskapet Spangereidkanalen AS og kan i disse dager se det ca. 20 mål store boligområdet ferdig opparbeidet og klar for boligbygging.

Saltvann i «hagen»

På dette boligområdet på Bålymoen har det vært hektisk byggeaktivitet de siste årene. De fleste av boligkjøperne kan skilte med egen brygge og båthus rett utenfor stuedøra. Foto: Roar Greipsland

Boligområdet ligger kloss inntil Spangereidkanalen, som nærmeste nabo til dagligvareforretningen i Spangereid. Her skal det i første omgang bygges ti eneboliger med båthus, og senere legges det til rette for en kombinert bolig— og næringstomt like ved.- Inn fra Spangereidkanalen er det nå laget et sidebasseng slik at alle tomtene får sin egen brygge og båthus rett i hagen, forklarer Steinar K. Bretvik. Han er medeier i prosjektet, og samtidig prosjektleder for utbyggingen av Spangereidkanalen AS. Innerst på tomteområdet er det planlagt et lite fellesareal med bryggeanlegg. Når tid dette skal opparbeides avhenger av tomtesalget.

— Dette blir en liten miniatyrutgave av «Fiskebrygga» i Kristiansand, mener Reme Mikkelsen.

Campingområde

Utbyggingsselskapet er et resultat av grunneier Arnar Njerves tidligere campingplass. Njerve har gått inn i selskapet, og er med på utbyggingen av arealet der hvor campingvogner og solhungrige ferieturister holdt til i perioden fra 1993 til 2006.

På dette boligområdet på Bålymoen har det vært hektisk byggeaktivitet de siste årene. De fleste av boligkjøperne kan skilte med egen brygge og båthus rett utenfor stuedøra. Foto: Roar Greipsland

Etter at Konsmo Fabrikker AS hadde kjøpt «nabotomtene» på Bålymoen, gikk selskapet i 2009 ut med salget av 32 boligtomter.

— Vi rakk ikke å markedsføre prosjektet. De aller fleste tomtene ble revet bort i rekordfart, og i dag har vi bare fire tomter igjen, sier salgssjef Harry Hestås ved Konsmo Fabrikker AS.

Miks av kjøpere

— Folk flest kunne vel ikke helt forestille seg hvor flott boligområdet på Bålymoen ble. Den erfaringen kan være en fordel når vi legger vårt prosjekt ut for salg, mener Bretvik og Reme Mikkelsen. Sistnevnte tror ikke det bare vil være unge etablere som velger å kjøpe boligtomter i det nye prosjektet, men snarere en blanding av unge og «godt voksne». På de 5-600 kvm. store tomtene foreligger det ingen byggeklausul, slik det var, og er på Bålymoen.