— Tvert imot mener jeg Seljom har håndtert denne saken ryddig og ordentlig. Det har ikke ordføreren, mener Høyres bystyrerepresentant Hannah Dybesland, og leder av Mandal Høyre, Ove Nodeland.

Følg FVN Mandal på Facebook!

De støtter sin gruppeleder fullt og helt.

— Som en del av gruppa som har det praktiske arbeidsgiveransvaret for rådmannen har Seljom all rett til å kontakte rådmannen for å forberede seg i forkant av en medarbeidersamtale, mener de to.

- Men rådmannen hevder Seljom nærmest sparket ham per telefon. Hvilken ryggdekning hadde han for å gjøre noe slikt? — Vi kjenner ikke innholdet i samtalen, og vi tror Seljom på at rådmannen må ha misforstått, sier de to.

Kritiske

De er også kritiske til at ordfører Tore Askildsen innkalte til møte med driftsstyret og gruppelederne tirsdag. Dermed ble saken offentlig kjent.

— Ordføreren burde hatt et møte med kun Sæther og Seljom i stedet for å blåse saken ut av alle proporsjoner, sier de.

Han burde hatt flere møter for å prøve å løse saken

— Men det var jo akkurat det han hadde sist torsdag?- Ja, men han burde hatt flere møter for å prøve å løse saken på det nivået.

Gjerne flere møter

Til dette sier Seljom at han ikke hadde noe imot flere møter mellom de tre, og at det kunne løst saken på en bedre måte.

Ordfører Tore Askildsen vil ikke svare på om møtet mellom de tre var av en slik karakter at det ikke nyttet med flere møter. I stedet svarer han slik:

— Jeg kontaktet en jurist i Kommunenes Sentralforbund som anbefalte et formelt møte med partiene for å håndtere saken. Det følte jeg var mest riktig, særlig for å gi rådmannen den støtten han nå trenger for å fortsette i jobben, sier Askildsen.

Han sier at alle partiene i bystyret var representert i møtet tirsdag, og slik sett forankret i hele det politiske miljøet i Mandal.Når vi spør Dybesland og Nodeland om de har tillit til rådmannen, vil de ikke svare på det ut over at de står bak driftsstyret vedtak om at de ønsker han skal fortsette i jobben.

— Men vi er misfornøyd med en del grep han har gjort, blant annet knyttet til økonomi, sier de to.

Angrer ingenting

Seljom sier onsdag at han fortsatt mener han ikke kunne håndtert saken rundt rådmannen annerledes.

- Men du kunne latt være å ringe i utgangspunktet?

— Nei, jeg mener jeg hadde grunn til å ringe i forkant av medarbeidersamtalen som en forberedelse, sier han.

Seljom hevder han støtter rådmannen når Sæther sier at han vil komme tilbake i jobben så snart som mulig.

Tillit fra de ansatte

Hva så med de ansatte i Mandal kommune, har de tillit til rådmannen?

— Absolutt, svarer hovedtillitsvalgt for Fagforbundet, Kristin Vinsjevik.

Hun sier hun ikke kjenner til bråket rundt Sæther ut over det som har stått i media.

— For egen del opplever jeg ham som en meget god leder for kommunen. Jeg kan ta opp hva jeg vil med ham. Slik jeg opplever ham kan enhver arbeidstaker i Mandal kommune oppsøke ham og bli tatt på alvor, sier hun.

- Må være svært korrekte

Fagsjef for avdelingen for lokaldemokrati og kommuneøkonomi i Kommunenes Sentralforbund, Dag Helge Sandbakken, sier at man de siste årene i altfor stor grad har sett at bystyrene og kommunestyrene ikke håndterer arbeidsgiveransvaret de har godt nok.

For ofte har vi sett at de håndterer sitt ansvar for dårlig

— De folkevalgte må huske at de i tillegg til å håndtere politiske saker også blir arbeidsgivere når de går inn i sine verv. For ofte har vi sett at de håndterer sitt ansvar for dårlig. Blant annet er det mange folkevalgte som ikke kan lovverket godt nok, sier Sandbakken.

Han sier at dersom man skal uttrykke mistillit overfor en kommunal leder må det skje etter boka.

— Det vil si at det skal være et flertall av politikerne som stiller seg bak mistilliten, sier han.

Han sier at det ikke er noen vinnere i en personalsak, som den man har i Mandal.