— De fleste kundene i Tvedestrand har nå fått strømmen tilbake. Men situasjonen har endret seg, og problemene har forflyttet seg noe, forteller Christian Altmann, kommunikasjonsdirektør i Agder Energi, til Fædrelandsvennen rundt klokken 20.

Ved Joker Homborsund vest for Grimstad måtte Benjamin Møretrø lage mat med hjelp av provisorisk belysning tirsdag. Foto: Joker Homborsund

Fædrelandsvennen fikk tirsdag ettermiddag meldinger om strømbrudd flere steder på Sørlandet. Mannskap fra Agder Energi har arbeidet på spreng for å rette opp feilene.

— Vi har en del områder uten strøm på grunn av trær som har veltet over linjene, sier Altmann.

Var forberedt

Statusen ved 20-tiden tirsdag er at det nå er 450 kunder uten strøm i Sirdal, 525 kunder uten strøm i Høvåg i Lillesand og rundt 200 uten strøm øst for Tvedestrand.

— Ettersom det var meldt høststorm hadde Agder Energi flere personer på vakt. Dermed har vi fortløpende sendt ut ut folk for å rette opp i problemene vi har fått meldinger om, opplyser Altmann.

— Jeg mener vi har godt kontroll på situasjonen og håper alt blir rett opp før kvelden er omme. Trærne har løv på, noe som gir stort vindfang. Da velter vinden trærne fort siden det ikke er tele i bakken, legger han til.

Har aggregat

Like før klokken 17 gikk strømmen øst for Lillesand og videre mot Grimstad. I Homborsund, vest for Grimstad, gikk strømmen ved nærbutikken.

— Det blåser kraftig her ute ved Homborsund, og det regner mye. Strømbrudd er vi derimot vant til, sier innehaver av Joker homborsund, Bård Lund Jonassen.

— Gatekjøkkenet bruker gass og vi hadde aggregat slik at vi har nok strøm til å kunne holde åpent, forteller han.