— De fleste har blitt mer bereist og er vant til å ta med barna ut og spise. Det må vi ta på alvor, sier Heidi Sørvig, daglig leder i Visit Sørlandet.

De har startet et samarbeid med flere spisesteder for å få de til å legge bedre til rette for at barnefamiliene kan gå ut og spise. Det innebærer blant annet at de har små porsjoner og at betjeningen er vennlig innstilt til barnefamiliene.

— Vi har bestemt at Kristiansand skal være barnas by, og da må vi legge til rette for at de også kan gå ut og spise. Vi har mye å lære av andre land som tydelig har satset på barn.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Barn på restaurant

Spisestedene som blir sertifisert får egne klistermerker og vil bli brukt i markedsføringen av Kristiansand. Sørvig håper at ordningen med sertifisering skal være på plass før neste sommer.

Vi har bestemt at Kristiansand skal være barnas by, og da må vi legge til rette for at de også kan gå ut og spise.

— Dette er et samarbeidsprosjekt med interesserte restauranter og spisesteder i byen, og vi har fått svært god respons på initiativet, sier Sørvig

- Det er kanskje ikke alle som setter like stor pris på barn i restaurantene?

— Det vil nok ikke være så mange barn i restaurantene på den tiden de fleste voksne går ut, og det er ikke noe i veien for at et spisested sier at fram til kl 18.30 er vi en barnevennlig restaurant. Dette kan representere nye gjester i tillegg til de eksisterende for spisestedene, men på et tidspunkt hvor de kanskje ikke har fullt i dag, sier Heidi Sørvig.

Les også:

— Myte

Daglig leder ved restauranten Le Monde, Simon Nahyri, mener det er en myte av restaurantgjester irriterer seg over barn på restaurant.

— Vi har mange familier her og har aldri fått noen klager. Det går stort sett greit med barnefamilier på restaurant. Norske barn er jo heller ikke ute på restaurant ni på kvelden, sier han.

Heidi Sørvig mener restaurantene kan få et fortrinn

— Barnefamilier er i dag vår største besøksgruppe i Kristiansand, så det er viktig å tilrettelegge best mulig for å ta del av denne trafikken.