To serierunder før slutt topper Hammarby tabellen i Superettan på bedre målforskjell enn Sundsvall, med Ljungskile jagende ett poeng bak. De to beste ved sesongslutt rykker rett opp.

Nahir Besara ble den store helten tirsdag med tre scoringer, til glede for 23.639 tilskuere. Hans scoring ga 1-0-ledelse ved pause, men mål av Alex Dyer og Emir Smajic i begynnelsen av 2. omgang vendte kampen i gjestenes favør.

Tre mål på et kvarter, signert Besara (2) og Kennedy Bakircioglu (3-2 direkte på frispark), berget poengene og fortsatt overtak i opprykkskampen for hovedstadslaget.

— Vi hadde fem dårlige minutter i begynnelsen av annen omgang, men jeg vil heller snakke om de 85 andre. Da viste vi både fysisk og mental sjanse. Vi skapte enormt mange sjanser (33 avslutninger), og det har med tempoet vårt å gjøre. Det er få lag som orker å stå imot oss, sa trener Nanne Bergstrand.

Jan Gunnar Solli, Lars Fuhre og Lars Sætra spilte alle fra start for Hammarby. Klubbens fjerde nordmann Fredrik Torsteinbø startet på benken, men han kom inn for Fuhre ti minutter før slutt. (©NTB)