Rektor ved Setesdal folkehøgskule, Caroline Rysstad, mener en stor porsjon uflaks er grunnen til at en 16 år gammel elev ble alvorlig skadet under trening på Åraksøyne i Valle tirsdag formiddag.

— Hun er en meget dyktig cross-kjører. Jeg kan ikke se at vi kunne gjort noe annerledes med hensyn til sikkerhetstiltak som kunne avverget ulykken. Hun har hatt veldig, veldig uflaks, sier Rysstad.

Åtte elever som trente

Det var åtte elever og lærer tilstede under treningen tirsdag. I etterkant av ulykken sendte rektor ut en kort melding på skolens hjemmeside hvor hun skrev:

"Vi har i dag dessverre hatt en ulykke under trening på Åraksøyne, hvor en av elevene våre etter å ha doblet et hopp fikk tverret styret og gikk over. Eleven var stabil ved avreise Oslo og Ullevål sykehus."

Preger skolen

Ulykken har gått hardt inn på elever og ansatte ved skolen. Onsdag blir det bare gjennomført en rolig dag på treningsbanen.

— Ulykken preger meg sterkt. Jeg er i Oslo nå. Jentas pårørende har også kommet til hovedstaden. Det viktisgte for meg er å være her så lenge de pårørende trenger meg, sier Rysstad.

Hun sier skolen etterhvert vil gå gjennom hendelsesforløpet.

Oslo universitetssykehus meldte tirsdag kveld at tilstanden til den 16 år gamle jenta var alvorlig.