LILLESAND:

Er det stor interesse for gokart i Lillesand?

— Det har vært overraskende bra allerede. Nå er vi i gang og jeg regner jeg med interessen vil øke. Dette blir den eneste helårsbanen mellom Oslo og Stavanger og vi skal ha åpent hver kveld hele uka.

Hvem kan kjøre gokart?

— Alle fra 12 år og oppover.

Er du selv motorinteressert?

— Veldig.

Fortell?

— Jeg har holdt på med motorer siden jeg var en liten gutt. Kjørte motorcross, bilcross og har hatt en far som alltid har holdt på med motorer.

Var du en aktiv guttunge?

— Absolutt. Jeg var også med på fridrett, judo, fotball og skihopp. Jeg trente mye og hadde mange jern i ilden.

Har du kjørt gokart?

— Ikke før nå, men det er gøy.

Hvordan ble du driftsleder for denne gokartbanen?

— Jeg sa til broren min Tom Rune at han burde bygge en gokartbane i fabrikklokalet han eier. Lokalet sto tomt. Han synes det var en god ide, men ville ikke ha noe med det å gjøre. Så jeg måtte gjøre jobben. Utfordringen tok jeg på strak arm. Dette er jo en drøm for mange. Nå har jeg drømmejobben og lever ut guttedrømmen.

Hvor lenge blir det gokartbane i Lillesand?

— Tre til fem år har vi sagt. Området skal etter hvert bebygges med rekkehus og leiligheter, men vi vet jo ikke helt når.

Hva gjør du ellers?

— Nå blir det bare gokartbanen og familien. Har to barn på ni og 12 år. De liker også gokart. Kona har ikke kjørt, men det har jeg planer om å få til.

Hva ville du bli?

Mekaniker. Jeg skrudde på alt mulig. Begynte med å skru lekebilene fra hverandre, så ble det sykler og mopeder. Var nysgjerrig på hva som var inni og om jeg fikk dem sammen igjen.

Den første jobben din?

— Lagerarbeider hos onkel, så tok jeg tømmerlinja og begynte som snekker. Jeg har også jobbet som murer og ventilasjonsmontør.

Ditt beste barndomsminne?

— Da jeg og Tom Rune kjørte motorcross. Vi var 12-13 år gamle. Syklene gikk sabla godt.