Motorsykkelistene traff panseret på denne Volvo stasjonsvognen etter at den hadde kjørt inn i en varebil på gamle E 18. Foto: Morten Boswarva
I dette krysset skjedde ulykken der politibilen er avbildet. Varebilen krysset veien slik politibilen gjør her. Foto: Morten Boswarva

— De to som var på motorsykkelen kom flygende mot oss, og ville ha landet på panseret vårt hvis vi ikke hadde klart å stoppe i tide, sier Ingvild Stockinger.

Hun var på vei for å bade sammen med sin mann og deres sønn da ulykken skjedde.

— Vi hadde veldig flaks, mannen min så at det kom til å gå galt og bremset kraftig med en gang. Jeg ringte 113 med en gang, og nødetatene kom raskt til stedet, sier hun.

Før nødetatene kom fram dukket det også opp en lege og en brannmann, som hjalp til.

— Jeg er glad for at de kom. Nå håper jeg de involverte overlever, sier Stockinger.

Skulle krysse veien

I dette krysset skjedde ulykken der politibilen er avbildet. Varebilen krysset veien slik politibilen gjør her. Foto: Morten Boswarva

Ulykken skjedde i Lillesand på gamle E 18 ved Engelsheikrysset, ikke langt fra Svennevik bro i 16.30-tiden. Fartsgrensen er 70 km/t på stedet. Den sveitsiskregistrerte motorsykkelen kjørte inn i siden på varebilen.

I følge et vitne Fædrelandsvennen har snakket med som skulle ut av krysset da ulykken skjedde, forteller at kollisjonen skjedde da varebilen skulle kjøre av gamle E 18 og inn til Engelshei. Da varebilen krysset motgående kjørefelt ble den truffet av motorsykkelen i høyre side. Begge motorsyklistene ble kastet av sykkelen og traff asfalten foran Volvo stasjonsvognen til Ingvild Stockinger og mannen, som kom etter varebilen.

Motorsykkelen skled videre langs asfalten etter sammenstøtet, ut av veien og ned i grøfta på andre siden av veien.

Til sykehus

Både mannen og kvinnen fra motorsykkelen ble kjørt med ambulanse til akuttmottaket ved sykehuset i Kristiansand.

Personen som kjørte varebilen var uskadet på åstedet, men er kjørt til legevakt for sjekk. Føreren av varebilen har fått førerkortet midlertidig beslaglagt, opplyser politiet. Varebilen har store skader i høyre side.

Trafikken ble stengt i begge retninger etter ulykken. Klokken 17.15 ble trafikken åpnet en ett felt forbi ulykkesstedet. Et kvarter senere var åstedet ryddet og trafikken gikk som normalt.