IVELAND: — De fire stortingspolitikere våre hadde i denne saken et stort ansvar, et ansvar kun to har tatt, sa Thomassen.

– I løpet av prosessen med søknaden om fylkesoverføringssaken har jeg ikke fått et spørsmål fra Freddy de Ruiter eller Ingebjørg Godskesen om hvorfor. I dag sier de at de skal lytte, det er alt for sent, slo Thomassen fast.

Thomassen tok deretter et kraftig oppgjør med de Ruiter og Thomassen, et oppgjør man sjelden hører når fylkets folkevalgte møtes.

– Jeg mener det er uheldig når Freddy de Ruiter i intervjuer slenger dritt til meg og folk i min kommune. Når dere slenger dritt til kommunene i vest, tråkker dere også på oss. Det er nærmest som å slenge dritt om kona mi. Det kan jeg ikke bare høre på, slo Thomassen fast.

Og han var ikke alene om å reagere på de Ruiter og Godskesen. Også Iveland-ordfører Gro Anita Mykjåland reagerte kraftig på at enkelte stortingsrepresentanter nå ønsket å lytte.

– Vi ønsket at dere lyttet for to år siden, sa Mykjåland.

Etter oppgjøret mot de to stortingsrepresentantene tok de til motmæle.

– Jeg har ikke slengt dritt. Som stortingsrepresentant valgt for Aust-Agder har jeg jobbet for å beholde fylket. Jeg har tatt en politisk belastning, det er det ikke alle i dette rommet som har gjort, sa de Ruiter til sitt forsvar.

Også Ingebjørg Godskesen reagerte på kritikken mot henne og pekte på at hun prater med andre enn ordførerne.