KRISTIANSAND: 8. september i fjor rullet en Jaguar ut av Superspeed på ferjeterminalen i Kristiansand. I bilen satt to polske statsborgere, bosatt i England, henholdsvis 19 og 38 år gamle.

De ble stoppet av tollvesenet. En nærmere undersøkelse av bilen, før narkotikahunden ble satt i arbeid, viste at det i reservehjulet var plassert 3,9 kilo amfetamin, 5000 doptabletter av typen Tibutramin og 980 tabletter syntetisk cannabis.

Opprinnelig trodde politiet at det var ecstasytabletter som ble beslaglagt. Nærmere analyse viser at det er et dopingpreparat.

10. september i fjor ble det to varetektsfengslet.

Uforstående

PLANTET STOFF: De to siktede polakkene sier at noen har "plantet" stoffet som ble beslaglagt i bilen, sier overbetjent Leif Vagle. Foto: Hallgeir Oftedal

— Begge to stiller seg fullstendig uforstående til at det ble funnet narkotika i bilen. Jaguaren var nylig kjøpt av den ene av de to, og forklaringen fra bileieren er at den som solgte kjøretøyet må ha glemt å ta ut narkotikapartiet. De to skulle til Norge for å besøke familie. Politiet mener at forklaringen til de to ikke er helt i samsvar med virkeligheten, sier politioverbetjent Leif Vagle, leder av seksjonen for organisert kriminalitet ved Agder politidistrikt.Ifølge Vagle er det mye som tyder på at de to hadde et kureroppdrag med narkotikapartiet.

Agder-politi i England

— Det har ikke lykkes å finne fram til hvem som er oppdragsgiver og hvor narkotikapartiet skulle leveres. Politiet har brukt mye ressurser på dette. Blant annet har Agder-politiet vært i England og gjennomført ransakinger og vitneavhør i et forsøk på å få fram flere opplysninger om saken. Elektroniske spor er sjekket, uten at dette har gitt oss mer informasjon.

— Saken etterforskes fortsatt, og det vil ta litt tid før den er ferdig fra vår side, opplyser Vagle.