Laura's: Her er lokalene som, etter det Fædrelandsvennen forstår, er aktuelle for Søgnes første rendyrkede kaffebar. Foto: Torstein Øen
Seks etasjer: Åtte av de totalt 14 leilighetene i bygget er solgt. Toppleilighetene, så langt er én av dem solgt, har en prislapp på 5,9 millioner kroner. Foto: Torstein Øen

SØGNE: — Vi prøver å sette sammen en mix av tilbud som skaper liv og handel her, sier Mikael Olsen i Miko Tangvall AS.

B young kommer

Han snakker om første etasje i det nye torvbygget på Tangvall, en nærings-og boligblokk i seks etasjer. 1. mai skal bygget stå ferdig. Så langt er to av de fire leietakere i den 500 kvadratmeter store førsteetasjen klare. Her kommer klesbutikken B young og en butikk med klær og leketøy for barn. I tillegg forhandler Olsen med et herrekonfeksjonsmerke.

At Kristiansands første kaffebar Laura's kan få en avlegger i bygget, vil ikke Olsen bekrefte. Men etter det Fædrelandsvennen kjenner til, er det aktuelt å eksportere suksessen med ferskbrent kaffe og hjemmelagde muffins ut fra Kvadraturen. Det blir i så fall Søgnes første rendyrkede kaffebar. Det er også første gang den veletablerte kaffesuksessen prøver seg andre steder enn på Torvet i byen.

Åtte leiligheter solgt

— Jeg kan bekrefte at vi er på jakt etter noen som vil drive en kaffebar her, i et lokale som egner seg ypperlig, med store vindusflater ut mot gågata, sier Olsen.

Han satser på å ha samtlige leietakere i næringsdelen på plass i god tid før sommeren.

Over butikkene, i det som er Søgnes første høyhus, ligger i alt 14 leiligheter. Byggherre er Mur i Sør, og så langt er åtte av leilighetene solgt. De to toppleilighetene har en prislapp på 5,9 millioner kroner, mens de øvrige koster nærmere fire millioner kroner. Inkludert i prisen er parkeringsplass i en underjordisk etasje.